Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня соціального захисту окремих категорій ветеранів війни

 

06.06.2015 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня соціального захисту окремих категорій ветеранів війни» від14.05.2015 №426-VIII.

Зазначеним Законом передбачено надання учасникам бойових дій, інвалідам війни додаткової відпустки із збереженням заробітної плати тривалістю 14 календарних днів на рік.

Відпустка без  збереження  заробітної   плати   за   бажанням
працівника надається в обов'язковому порядку учасникам війни, особам, на яких поширюється чинність
Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", - тривалістю до 14 календарних днів щорічно, а особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, статус яких встановлений відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", - тривалістю до 21 календарного дня щорічно.

Крім того, відповідно до змін, внесених до пункту 11 частини 1 статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" передбачено визнання учасниками бойових дій осіб, які у складі груп піротехнічних робіт (груп розмінування) залучалися до безпосереднього виконання завдань щодо розмінування (виявлення, знешкодження та знищення) вибухонебезпечних предметів на території України, та осіб, які на мінних тральщиках брали участь у траленні бойових мін у територіальних і нейтральних водах у воєнний і повоєнний час.

До внесення відповідних змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» зазначені вище норми щодо надання додаткових відпусток не застосовуються до військовослужбовців під час особливого періоду.

Військовий комісар

Котовсько-Красноокнянського об’єднаного міського військового комісаіріату

підполковник                                                                            С.О.ПАЛАТНІКОВ