Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

ОДЕСИТИ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ НАЙБІЛЬШОЇ В ІСТОРІЇ УКРАЇНИ АВІАКАТАСТРОФИ

         Річниця найбільшої в історії України авіакатастрофи торкнулася серця кожної людини. Не залишилися байдужими до цієї жахливої трагедії і одесити. З ініціативи представників партії «Солідарність» Блок Петра Порошенка люди зібралися біля Воронцовської колонади, щоб вшанувати пам’ять загиблих, запустивши в небо сотні ліхтариків. Церемонія пройшла в пам’ять про загиблих пасажирів малайзійського “Боінга- 777″. Нагадаємо, катастрофа авіалайнера  відбулася 17 липня 2014 на сході Донецької області України. На борту знаходилися 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

«Ми запускаємо небесні ліхтарики в пам’ять про кожного загиблого. І хотілося б сказати, що це не політична акція. Ми запросили на цей захід усіх одеситів, всіх небайдужих. І я переконаний, що ця акція знайде відгук у серці кожного одесита », – розповідає Костянтин Задорожний, керівник осередку партії« Солідарність» Блок Петра Порошенка в Суворовському районі Одеси.

         Приєднався до акції пам’яті і губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі. Завдяки щасливому випадку ця трагедія обійшла його сім’ю.

«Моя дружина повинна була стати учасницею цієї конференції, але вона поїхала на іншу. Сказала, що дитину потрібно кудись відвезти, але всі колеги її були там. І це були прекрасні люди. І ось, серед відкритого неба, їх не стало», – говорить Михайло Саакашвілі.

Голова Одеської облради, перший заступник Одеської обласної організації партії «Солідарність» Блок Петра Порошенка Михайло Шмушкович прийшов вшанувати пам’ять загиблих разом з дружиною і дітьми.

«Згадуємо сьогодні трагічно загиблих, абсолютно невинних людей, поминаємо тих, кого вже немає з нами. І це сталося, на жаль, в нашій країні – за секунду не стало практично 300 осіб, такого не було ніколи, і, сподіваюся, ніколи не повториться », – зазначає Михайло Шмушкович.

Розслідування причин катастрофи лайнера ще не закінчено, за попередніми заявами висновки експертною групою будуть зроблені в жовтні 2015 року.

«Ми зібралися для того, щоб вшанувати пам’ять невинних людей. І, звичайно ж, ми, як і вся світова спільнота, чекаємо, коли буде створений трибунал, і винні у цій трагедії понесуть суворе і заслужене покарання », – говорить Віктор Наумчак, депутат міськради, член партії« Солідарність »Блок Петра Порошенка.

Одесити з усіх районів міста з’їхалися до колонади, і запустили ліхтарики у нічне небо. Кожен учасник траурного заходу впевнений, що винні мають понести покарання за скоєне.

«Я з дружиною і дитиною прийшов вшанувати пам’ять людей, які загинули рік тому в результаті авіакатастрофи, яку можна назвати тільки злочином проти людства. Я сподіваюся, що винні понесуть покарання! », – каже одесит Вадим. Для кожного учасника жалобної акції головне, щоб така трагедія більше ніколи не повторилася, а в Україні запанував мир і спокій.