Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Роз’яснення щодо посвідчень дитини з багатодітної родини

         Управління у справах сім’ї молоді та спорту Котовської міської ради доводить до відома автоперевізників, батьків багатодітних родин та інших громадян нашого міста.

         Законом України «Про охорону дитинства» визначено, що діти з багатодітних сімей користуються правом безоплатного проїзду усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання.

           Ситуація щодо браку бланків посвідчень дитини з багатодітної сім’ї, що дають право на пільги відповідно до ст. 13 Закону України «Про охорону дитинства», склалась внаслідок недостатнього фінансування.

           Мінсоцполітики узгодило питання Мінінфраструктури щодо надання права на пільговий проїзд дітям з багатодітних сімей на підставі:

-довідки про склад сім’ї, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 22.07.2003 № 204 (зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13.09.2003 за №709/8030);

-копії свідоцтва про народження дитини завіреної печаткою виконавчих органів міської ради (для дітей віком від 6 до 16 років);

-оригіналу документа, що посвідчує особу з фотокарткою (учнівський квиток – для дітей від 6 до 16 років; студентський квиток або паспорт для дітей від 16 до 18 років).

Начальник управління у

справах сім’ї молоді та спорту                                                                   І.В. Бондар