Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

 

Децентралізація в дії…

29 червня в приміщенні Одеської обласної державної адміністрації відбулася зустріч-співбесіда членів обласної робочої групи з питань децентралізації  з представниками виконавчих органів Подільської міської ради.

До складу делегації ввійшли: Іванов А.П. – міський голова, Понепалюк Т.С. – перший заступник міського голови, Корчовий А.В. – заступник міського голови, Музичук О.В. – заступник міського голови, начальник фінансового управління, Чуприна О.В. – начальник управління забезпечення діяльності виконавчих органів Подільської міської ради.

В ході співбесіди були розглянуті можливі варіанти об'єднання територіальних громад. Проект об'єднання, ініційований виконавчим комітетом Подільської міської ради, презентував заступник міського голови Корчовий А.В., який приймав безпосередню участь в його створенні.

Відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2016 р. за № 214, було запропоновано до м. Подільська приєднати 6 сільських рад з 23 населеними пунктами, які межують з містом.

В поданому проекті відображено модель можливої об’єднаної територіальної громади з урахуванням особливостей регіону, направлень, економічного  розвитку, розвитку комунальної та соціальної сфер.

Під час зустрічі обговорювалися і інші можливі варіанти об'єднання, також обидві сторони мали можливість задати запитання і отримати обґрунтовані та компетентні відповіді.

Члени робочої групи рекомендували до діючої моделі додати і Гоноратську сільську раду.

В роботі наради взяли участь і представники Подільського району. Вони, в свою чергу, також представили своє бачення та розрахунки по майбутньому об’єднанню.

Який варіант стане домінуючим, на першому етапі вирішуватиме робоча група з послідуючим представленням для схвалення обласною, а далі – Верховною Радою України.

Надіємось, що вже найближчим часом ми будемо повідомлені про схвалення  тієї моделі, яку подадуть в Кабінет Міністрів України для остаточного прийняття рішення та затвердження вибраного проекту.

Радник міського голови                                  М.В.Мазур