Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

В рамках всеукраїнського тижня права  поліцейські ювенальної превенції Подільського відділу поліції розповіли школярам про їхні права  і обов’язки.

Від поліцейської Катерини Брусенко  восьмикласники школи №6 м.Подільська дізнались про  права громадян України, які закріплені в Основному Законі. Катерина Брусенко роз’яснила дітям, що вони мають рівні права з дорослими. Окрім того, кожна дитина може бути захищеною від батьківського свавілля. У разі виникнення проблем при спілкуванні із власними батьками або опікунами, школяр має звернутись до класного керівника, шкільного психолога, або до співробітника ювенальної превенції. Поліцейська також наголосила, що є перелік обов’язків, яких повинні дотримуватись учні.

Співробітник ювенальної превенції Олена Колесник спілкувалась з школярами, які навчаються в школі №1. Тема спілкування «Відповідальність неповнолітніх за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень» була запропонована класним керівником. Поліцейська детально зупинилась на основних видах правопорушень, мірах покарання і віці, з якого настає відповідальність.  Правоохоронець застерегла підлітків від надмірної жорстокості у спілкуванні між собою, коли з’ясування стосунків відбувається в кулачному двобої, або  побитті жертви групою осіб із фіксацією розправи на камеру мобільного телефону.

«В ролі жертви може опинитись кожен з вас. Наслідком  стане не тільки фізична біль, а й психологічна травма, що негативно відіб’ється на подальшому житті,- наголосила Олена Колесник.- До речі, ініціатор протиправних дій буде відповідати за відповідними статтями Кримінального кодексу України».

Подільський відділ поліції в Одеській області 

IMG-d0f591d1b3d86de2fa79415d07811081-V