Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Д О В І Д К А

про підсумки оперативно-службової діяльності Подільського ВП

за 1 півріччя 2018 року

З початку року до журналу Єдиного обліку Подільського ВП внесено 4816 заяв і повідомлень, з яких 871 з ознаками кримінальних правопорушень зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Особам повідомлено про підозру у вчиненні 145 кримінальних правопорушень (117 з числа зареєстрованих у 2018 році), питома вага оголошень об’яв про підозру – 38,0 відсотка. До суду направлено 187 кримінальних проваджень, що на 24,6% більше у порівняні з аналогічним періодом минулого року. За звітній період значно зменшилась кількість крадіжок особистого майна з 260 до 180, шахрайств з 10 до 7, пограбувань з 24 до 9. З початку року збільшилась кількість злочинів, вчинених неповнолітніми - дев’ятнадцять проти трьох в минулому році. Це сталося за рахунок того, що одна особа вчинила декілька крадіжок і в подальшому судом цьому неповнолітньому була обрана міра запобіжного заходу-тримання під вартою.

Потребує активізації робота по виявленню нелегальної зброї, вибухівки та бойових припасів. На контролі керівництва Подільського відділу поліції перебуває і виявлення незаконних посівів наркомістких рослин, збут та незаконне зберігання наркотичних засобів. В цьому напрямі поліцейські активно співпрацюють з представниками інших силових структур регіону: СБУ, прокуратурою, прикордонною службою та громадськістю.

Співробітниками Подільського відділу поліції складено 1404 адміністративних протоколи, що на 31,7 % більше ніж за аналогічний період минулого року. Переважна більшість правопорушників це сімейні дебошири, дрібні хулігани та водії, які не дотримуються правил дорожнього руху. Розглянуто 1330 заяв громадян не кримінального характеру( в 2017 – 1836). На профілактичних обліках в поліції перебуває 235 раніше судимих осіб з непогашеною судимістю та 123 громадянина, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, а також 284 особи за вчинення сімейного насилля. Проводяться перевірки осіб, яким встановлено адміністративний нагляд, з метою запобігання вчинення такими громадянами правопорушень та злочинів. Один місцевий мешканець був притягнутий до кримінальної відповідальності за порушення правил адміністративного нагляду, а дванадцяти раніше судимим особам встановлено адміннагляд.

Поліцейські вживають заходів для запобігання вчиненню злочинів та інших правопорушень у громадських місцях. Для цього організоване мобільне патрулювання вулиць міста. В рамках комплексної програми «Безпечна Одещина» Подільський відділ поліції отримав чотири автомобіля, які цілодобово використовуються для забезпечення діяльності груп швидкого реагування патрульної поліції. Маршрути патрулювання після детального аналізу статистики вчинення правопорушень корегуються. З початку року мобільні екіпажі здійснили близько 5 000 виїздів на місця пригод. Окрім того, на службових автомобілях встановлено 7GPS трекери, завдяки чому оперативний черговий може в режимі реального часу відслідковувати місцезнаходження патрульних автомобілів та своєчасно направляти їх до місць, де потрібна допомога поліції.

Поліцейські активно співпрацюють з представниками Європейської консультативної місії ОБСЄ, представники якої діляться з правоохоронцями досвідом взаємодії з громадою, щоб поліція та громадяни могли працювати разом для вивчення нових способів вирішення проблем громади, а не просто реагувати на окремі злочини або події.

Подільський відділ поліції в Одеській області