Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

ГУ Міндоходів доручено активізувати співпрацю з місцевою владою

Головні управління Міністерства доходів і зборів активізують співпрацю з місцевими органами виконавчої влади щодо формування місцевих бюджетів на поточний рік. Відповідне доручення керівникам територіальних органів Міністерства сьогодні на апаратній нараді дав Міністр Олександр Клименко.

Зокрема, Міністр доручив керівникам Головних управлінь в тих регіонах, де ще не затверджені місцеві бюджети, посилити співпрацю з представниками місцевої виконавчої влади щодо встановлення ставок на місцеві податки та збори з урахуванням економічної ситуації в регіоні, у тому числі податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

«Для того, щоб у кожному регіоні був забезпечений нормальний бюджетний процес, необхідно оперативно узгодити всі питання щодо ставок місцевих податків на поточний рік. І в цьому велика роль має належати саме якості аналітичної роботи та взаємодії між органами доходів і зборів та місцевою владою. Адже від того, наскільки точно будуть спрогнозовані доходи, залежатиме і рівень фінансування місцевих громад протягом усього року», - підкреслив Міністр.

Нагадаємо, що відповідно до Податкового кодексу України до місцевих податків та зборів належать податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиний податок, збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, збір за паркування та туристичний збір.  

                                

Школярів ознайомлено з основами податкових знань

     Фахівці інформаційно-комунікаційного сектору Котовської податкової провели для учнів загальноосвітньої школі № 9 ознайомчу лекцію на тему: «Основи податкових знань». На лекції було зосереджено увагу на визначенні понять «бюджет держави», «податки в житті твоєї сім’ї», ознайомили школярів з оподаткуванням доходів фізичних осіб з наведенням конкретних прикладів оподаткування. Наголосили на порядку декларування доходів громадян з метою отримання податкової знижки при здійсненні витрат на оплату освітняних послуг.

   Наприкінці зустрічі учнів ознайомили з умовами проведення конкурсу дитячої творчості «Очима дитини про бюджет країни» та запросили прийняти у ньому участь.

                                    

Відбулася колегія   Котовської районної державної адміністрації

«До Державного бюджету України за січень – грудень 2013 року мобілізовано платежів по Котовському району у сумі 2,1 млн. грн. Інспекцією забезпечено виконання доведених протягом 2013 року індикативних показників з надходження на 106,9 відсотків, понад завдань надійшло до державного бюджету майже 0,2 млн. грн., а до місцевого бюджету Котовського району забезпечено надходжень на 105,6 відсотка , понад плану надійшло 1,1 млн. грн.», - зазначив у своїй доповіді на колегії районної державної адміністрації начальник Котовської ОДПІ Валерій   Івашковський.

Керівник інспекції також наголосив, що результати аналізу показників надходжень платежів до бюджетів усіх рівнів, результати контрольно-перевірочної роботи свідчать про підвищення рівня податкової культури та обізнаності платників податків всіх категорій у сфері податкового законодавства.

Відбулася зустріч з представниками бізнесу

Нещодавно начальник Котовської ОДПІ Валерій Івашковський зустрівся з представниками бізнесу та громадськості. На зустрічі розглянули актуальні питання регулювання діяльності суб’єктів господарювання та новації в податковому законодавстві.

Також, Валерій Івашковський наголосив, що з 01 січня 2014 року розпочато кампанію декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2013 року. Ознайомитися з порядком заповнення та надання декларації громадяни можуть у Центрі обслуговування платників податків, фахівці якого нададуть якісні консультаційні   послуги.

20 лютого 2014 року - останній день подання податкової декларації з плати за землю

Земельний податок - обов’язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів.

Орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності – обов’язковий платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою. Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки. Якщо орендар продовжує користуватися земельною ділянкою після закінчення строку договору оренди і за відсутності протягом одного місяця після закінчення строку договору листа-повідомлення орендодавця про заперечення у поновленні договору оренди землі, такий договір вважається поновленим на той самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені договором.

Розмір орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу не може бути меншою для земель сільськогосподарського призначення – розміру земельного податку, для інших категорій земель – трикратного розміру земельного податку, та не може перевищувати, зокрема, для інших земельних ділянок, наданих в оренду, - 12 відсотків нормативної грощової оцінки.

Відносини, пов’язані з орендною землі, регулюються Земельним та Цивільним, Податковим кодексами України, Законом України від 6 жовтня 1998 року №161 «Про оренду землі».

                                                                                Прес- служба Котовської ОДПІ

                                                                                ГУ Міндоходів в Одеській області