Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Н о в и н и з п о д а т к о в о ї:

Володимир Хоменко: Створення Служби фінансових розслідувань зменшить тиск на бізнес та зробить прозорою фінансову систему

В Україні буде створено Службу фінансових розслідувань, яка поєднуватиме контрольно-перевірочні функції та функції досудового розслідування у сфері запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями. Про це заявив заступник Міністра доходів і зборів України Володимир Хоменко під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України.

Ідея створення такого органу виконавчої влади була підтримана на нараді у Першого віце-прем’єр-міністра України Віталія Яреми, а 23 травня концепцію Служби затвердили на урядовому комітеті.

«Служба фінансових розслідувань буде створена на базі Державної фінансової інспекції, підрозділів податкової міліції, підрозділів Міністерства внутрішніх справ України та Служби безпеки України, що протидіють злочинам у сфері економіки. Ми усунемо дублювання функцій правоохоронних органів. Цей процес не вимагатиме додаткових видатків, більше того, бюджет збереже гроші за рахунок скорочення структур-дублерів», – підкреслив Володимир Хоменко.

                                                               ***

Як платнику, який постачає товари неплатнику ПДВ заповнити графи розділу І Реєстру виданих та отриманих податкових накладних?

Порядок ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних (далі – Реєстр) затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 25.11.2013 № 708, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16.12.2013 за № 2118/24650.

  При занесенні до розділу І «Видані податкові накладні» Реєстру податкових накладних, що виписані при постачанні товарів/послуг покупцю, який не зареєстрований платником ПДВ:

- у графі 1 записується порядковий номер податкової накладної;

- до граф 2, 3 переносять відповідні реквізити податкової накладної;

- у графі 4 «вид документа» проставляється позначення «ПНП02» (постачання неплатнику податку);

- у графі 5 «найменування (прізвище, ім’я, по батькові - для фізичної особи – підприємця) покупця» записується «Поставка неплатнику податку» або «Натуральна виплата в рахунок оплати праці фізичним особам» тощо;

- у графі 6 «Індивідуальний податковий номер платника податку – покупця» проставляється нуль «O»;

- у графах 7 - 13 відображаються вартісні показники щодо поставки товарів/послуг.

З цим та іншими роз’ясненням можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Міндоходів у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дане роз’яснення у категорії 101.21). 

                                                   ***

Чи звільняється від обов’язку подавати податкову звітність СГ, який призупиняє на певний період ведення своєї діяльності?

Якщо платник податків вирішив на певний період призупинити ведення своєї господарської діяльності, то податкову звітність він все рівно повинен подавати. Тобто, платник податків зобов’язаний за кожний встановлений Податковим кодексом України звітний період (далі – ПКУ) подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до ПКУ незалежно від того, чи проводив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Таким чином звітність подається до контролюючого органу, в якому платник  перебуває на обліку до моменту ліквідації платника податку.

Подання податкової декларації визначено ст.49 ПКУ. Також з цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Міндоходів у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дане роз’яснення у категорії 135.02).

                                                          ***

Засідання комісії з легалізації заробітної плати при Котовському міськвиконкому

Сьогодні відбулось засідання комісії з легалізації заробітної плати при Котовському міськвиконкомі. На засіданні комісії були розглянуті проблемні питання по мінімізації заробітної плати. Запрошені суб’єкти господарювання надали пояснення.

«Для виховання сумлінності найманих працівників необхідно більше інформувати їх про майбутню низьку пенсію, яку вони отримають пізніше, отримуючи сьогодні заробітну плату у «конвертах», формувати у них колективну свідомість відмови від праці у несумлінних працедавців. Безумовно, при значному підвищенні середньої заробітної плати до рівня європейських країн можна застосовувати і штрафні санкції за нелегальну зайнятість та інші порушення. Для підприємців необхідно поліпшити умови ринкового середовища. Для чого необхідно послабити навантаження на фонд заробітної плати і частину його перекласти на працівників, бо саме вони безпосередньо зацікавлені в отриманні соціальних виплат, в тому числі і пенсій»,- зазначила представник Котовської ОДПІ Ірина Крадько.

***

В Райдержадміністрації Котовського району відбулось засідання робочої групи

 

Нещодавно в Райдержадміністрації Котовського району відбулось                     засідання робочої групи по надходженню до бюджету коштів за рахунок сплати боргу по ЄСВ.

На засіданні робочої групи було заслухано голів сільських рад Котовського району та затверджено графік погашення боргу по боржникам.

«Одно з прав контролюючого органу стягувати суми недоїмки із сплати єдиного внеску. Тому в разі несплати сум зобов’язань по ЄСВ, податковим органом узгоджена вимога по сплаті боргу направляється до держаної виконавчої служби на стягнення. Крім направлення до ВДВС на стягнення боргу, Котовською ОДПІ нараховуються штрафні санкції та пеня. Уникайте зайвих витрат»,- наголосила начальник відділу погашення заборгованостей Котовської ОДПІ Ольга Чекан.

***

Порядок заповнення уточнюючого податкового розрахунку за формою 1-ДФ

Порядок заповнення звітного нового та уточнюючого податкових розрахунків сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) (далі – податковий розрахунок) є однаковим. Вони подаються на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку і містять інформацію лише за рядками й реквізитами, які уточнюються. Для заповнення також використовується інформація з повідомлень про виявлені помилки, які відправляються контролюючими органами до податкового агента.

Для вилучення одного помилкового рядка з попередньо введеної інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 указати ”1” - на виключення рядка.

Для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи і у графі 9 указати ”0” - на введення рядка.

Форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма
№ 1ДФ) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затверджені наказом Міністерства доходів і зборів України від 21.01.2014 № 49, який набрав чинності з 1 квітня 2014 року.

                                Інформаційно-комунікаційний сектор Котовської ОДПІ

                           ГУ Міндоходів в Одеській області