Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Новини з податкової:

Підсумки деклараційної кампанії – 2016!  

Котовська ОДПІ повідомляє про результати кампанії декларування доходів громадян. Так, станом на 17.05.2016 року 7201громадянина подали свої декларації про майновий стан та доходи за 2015 рік, загальна сума задекларованих доходів становить 106 мільйонів гривень.

До сплати податку на доходи фізичних осіб за 2015 рік визначено більше 52 мільйонів гривень  та  військового збору – 800 тисяч гривень .

Найбільшу частку задекларованих доходів громадян, які зобов’язані подавати декларацію згідно законодавства, становлять доходи громадян від реалізації сільськогосподарської продукції. Таким чином з цього виду доходу 642 громадянина подали декларації та задекларували дохід на суму майже 3 мільйони гривень. Також 324 громадянина подали декларації про дохід від отримання  спадщини та  від здачі в найм нерухомого майна (крім земельної ділянки) - 23 громадянина. Інші види доходів задекларували 159 громадян.

Фахівці Котовської ОДПІ нагадуть платникам, що з метою отримання податкової знижки необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи протягом 2016 року.

***

В Котовській ОДПІ відбулась чергова  зустріч з представниками бізнесу

Начальник Котовської ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області Перішков В.В  зустрівся з представниками бізнесу міста та районів. Зустріч проходила у форматі засідання «круглого столу» на тему: «Податок на майно».

На засіданні розглянуті актуальні питання щодо врегулювання земельних правовідносин у розрізі сплати земельного податку або орендної плати,  можливість зниження розміру ставок земельного податку та сплати транспортного податку.

Заступник начальника Котовської ОДПІ Сергій Бурдейний звернув увагу присутніх на визначення платників податку в разі перебування об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб. Під час обговорення були порушені питання ставки  та пільг податку на нерухоме майно, які прийняті рішенням Котовської міської ради, сільських та селищних громад.

Представниками бізнесу наголошено, що дане питання потребує подальшого обговорення та постійного діалогу, також  з органами місцевого самоврядування.

Засідання «круглого столу» пройшло в атмосфері жвавої дискусії та обміну думками.

***

До уваги виробників та підприємств оптової та роздрібної торгівлі спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами!

У зв’язку із численними зверненнями, повідомляємо, що відповідно до Закону України від 19 грудня 1995 року № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» всі суб’єкти господарювання, які мають ліцензії, а це виробники, підприємства оптової та роздрібної торгівлі, подають до органів ДФС за основним місцем обліку суб’єкта господарювання, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіти про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Форми таких звітів затверджені наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03 березня 2016 року за  № 340/28470, який розроблено на виконання частини третьої статті 16 Закону №481.

Першим звітним періодом для подання звітів за формами, затвердженими Наказом №49, був квітень 2016 року. В зв’язку із тим, що останній день строку для подання звіту за квітень 2016 припадав на святковий день – 9 травня, подання звіту переносилося на 10 травня 2016 року.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що граничний строк (останній день) подання звітів за травень 2016 року – 9 червня 2016 року!

Відповідно до порядків подання  та заповнення звітів, затверджених Наказом №49, суб’єкти господарювання незалежно від форм власності подають звіт за основним місцем обліку в електронній формі.

Разом з тим, у разі виявлення суб’єктом господарювання помилки у звітній інформації і направленні нових звітів з уточненими даними у граничні строки подання звітності, інформаційні системи приймання звітності ДФС забезпечать обробку таких нових звітів.

***

До уваги страхувальників!

З 01 липня 2016 року звіти з  єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за звітний період "червень 2016 року" подаються за новою формою згідно з Порядком  формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 23.04.2015 № 460/26905 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 11.04.2016 року № 441, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 06.05.2016 № 682/28812).

***

Доопрацьовано «Електронний кабінет платника»

Електронний сервіс «Електронний кабінет платника» (оновлена версія) доопрацьовано в частині надання можливості платникам підготувати, заповнити та надіслати податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця та податкову декларацію платника єдиного податку третьої групи – юридичної особи (далі – Декларація) в електронному вигляді.

У відкритій частині електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (оновлена версія) в режимі «Бланки податкової звітності» можна заповнити, завантажити та роздрукувати Декларацію, а у приватній частині (особистий кабінет) в режимі «Введення звітності» платник може підготувати та надіслати до контролюючого органу Декларацію в електронному вигляді. За результатами обробки Декларації квитанції 1 та 2 будуть розміщені в режимі «Вхідні/вихідні документи» особистого кабінету. 

Форма та Інструкція щодо заповнень таких декларацій, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578 «Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку». 

***

Сектор організації роботи

Котовської ОДПІ ГУ

ДФС в Одеській області