Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Електронний сервіс ДФС – це зручно та практично

Подільська ОДПІ ГУ ДФС вОдеській області нагадує платникам, що з метою створення якісних умов обслуговування платників та забезпечення швидкості процесу адміністрування податків  Державною фіскальною службою України розроблено та  підтримується в актуальному стані ряд сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити та надіслати до ДФС податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки з бюджетом, дізнатися про терміни сплати податків, а також іншу корисну інформацію. Зокрема:

Електронний кабінет платника податків - це персональне автоматизоване робоче місце платника, працювати в якому він може без використання спеціально встановленого клієнтського застосування.

Електронний кабінет є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом, який надає безконтактні способи взаємодії платників податків та Державної фіскальної служби України з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. За допомогою даного сервісу платник податків має змогу:

- підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді;

- переглядати дані про стан розрахунків з бюджетом (картки особових рахунків).

Варто зазначити, що для подання звітності в електронному вигляді платнику необхідно мати електронний цифровий підпис (ЕЦП), який можна отримати за адресою: вул. м.Одеса, вул.Ланжеронівська, буд.15, каб.201, тел.(048) 705-61-74 та вул.Стовпова, буд.17, приміщення ЦОП, тел. (048)717-33-92.

***

Внесення змін до Розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва

Подільська ОДПІ повідомляє, що відповідно до абзацу четвертого пп. 298.8.1 п. 298.8 ст. 298 глави 1 розділу XIV Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI зі змінами та доповненнями, Міністерство аграрної політики та продовольства України наказом від 16.03.2018 № 142 (далі – Наказ № 142), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 03.04.2018 за № 398/31850, внесло зміни до Розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва.

Так, у графі 3 пп. 3.1 п. 3 Розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26.12.2011 № 772, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 06.04.2012 за № 510/20823 (зі змінами), слова та цифри «719 «Інші доходи від операційної діяльності», на якому обліковуються суми ПДВ, які залишаються у розпорядженні суб’єктів спеціального режиму оподаткування, встановленого ст. 209 розділу V Податкового кодексу України» замінено словами та цифрами «718 «Дохід від безоплатно одержаних оборотних активів», на який зараховується бюджетна дотація для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції відповідно до статті 161 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

***

Незабезпечення зберігання первинних документів призводить до застосування штрафних санкцій

Подільська ОДПІ нагадує, згідно з п. 44.1 ст. 44 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – Кодекс) платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Платники податків зобов’язані забезпечити зберігання документів, визначених п. 44.1 ст. 44 Кодексу, а також документів, пов’язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом не менш як 1095 днів (2555 днів – для документів та інформації, необхідної для здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням відповідно до ст. 39 Кодексу) з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи, а в разі її неподання – з передбаченого Кодексом граничного терміну подання такої звітності. (п. 44.3 ст. 44 Кодексу).

За незбереження первинних документів до платників податку можуть бути застосовані штрафи відповідно до п. 121.1 ст. 121 Кодексу, зокрема незабезпечення платником податків зберігання первинних документів, облікових та інших регістрів, бухгалтерської та статистичної звітності, інших документів з питань обчислення і сплати податків та зборів протягом установлених ст. 44 Кодексу строків їх зберігання та/або ненадання платником податків контролюючим органам оригіналів документів чи їх копій при здійсненні податкового контролю у випадках, передбачених Кодексом, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 510 гривень.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року  застосовано штраф за таке саме порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень.

***

Надходження до місцевих бюджетів північного регіону Одеської області

Протягом квітня поточного року до місцевих бюджетів платники податків Подільської ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області перерахували майже 60 млн грн. Податки, які надішли до місцевих скарбниць в квітні 2018 року, на 9,2 млн грн. перевищують надходження аналогічного періоду минулого року, – зазначає заступник начальника – начальник Ананьївського відділення Подільської ОДПІ ГУ ДФС В Одеській області Голубенко Ігор Леонідович.

За його словами, у розрізі сплати податків та зборів до місцевих бюджетів, що контролюює інспекція, найбільше надходжень забезпечено по м.Подільськ - 14,8 млн грн. та Балтському районі 10,4 млн грн.; на другому місці – Подільський район 6,5 млн грн., Ананьївський район 6,0 млн грн. та Любашівський район 6,3 млн грн.; третє місце – Окнянський район 5,9 млн грн., Кодимське 5,6 млн грн., Саранський район 3,7 млн грн.                                                      

Найефективніше і, головне, стабільно збагачують коштами місцеві бюджети краю три податки: податок на доходи фізичних осіб, якого у квітні надійшло 32,5 млн грн; єдиний податок – 9,1 млн грн та плата за землю – 16,0 млн грн., – підкреслює Ігор Леонідович, – та додає, – Я переконаний, що кошти, які надійшли на рахунки місцевих бюджетів регіону, дадуть змогу органам місцевого самоврядування вирішити невідкладні соціальні проблеми, сприятимуть соціально-економічному розвитку, покращать рівень зайнятості та якість послуг, які надаються громадянам.