Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Новини з податкової:

Перелік документів, які повинні знаходитись на місці здійснення торгівельної діяльності у фізичної особи - підприємця

Фізичні особи – підприємці повинні забезпечити наявність на торговому місці наступних документів: виписка або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань; реєстраційне посвідчення на реєстратор розрахункових операцій (або його копія); остання довідка про опломбування реєстратора розрахункових операцій (або її копія); книги обліку розрахункових операцій (остання використана та поточна); документ, підтверджуючий право власності (оренди/суборенди) місця здійснення торгівельної діяльності; книга обліку доходів та витрат (книга обліку доходів); ліцензія (у випадках, встановлених нормами чинного законодавства); свідоцтво платника ПДВ (у разі, якщо суб’єкт господарювання зареєстрований платником ПДВ); документ, що посвідчує особу, яка здійснює торгівельну діяльність; трудові угоди з найманими працівниками (у разі використання найманої праці).

***

ДФС оприлюднила додаткові набори даних у формі відкритих даних

Подільська ОДПІ ГУ ДФС В Одеській області інформує, що ДФС України повідомила наступне.

Звертаємо увагу аналітиків, представників бізнес-середовища, громадськості та ЗМІ, що ДФС, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (зі змінами), прийняла рішення про оприлюднення додатково 4-х наборів даних у формі відкритих даних на офіційному веб-порталі ДФС (sfs.gov.ua) на головній сторінці у банері «Відкриті дані» (тестова версія) (sfs.gov.ua/datasets.php?q=) та на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних (data.gov.ua) у розділі «Податки», які не передбачені зазначеною постановою, а саме:

- Інформація щодо кількості іноземних комерційних транспортних засобів, що в’їхали на митну територію України, в розрізі країни реєстрації;

- Інформація щодо середнього часу митного оформлення товарів у митних режимах експорту, імпорту, транзиту;

- Інформація митниць про кількість доручень правоохоронних органів на проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення;

- Статистична інформація про застосування принципу «єдиного вікна» при здійсненні митного контролю та інших видів державного контролю товарів в розрізі кожного державного органу.

***

15 червня - граничний термін переходу на спрощену систему оподаткування!  

Подільська ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області нагадує, що суб’єкти господарювання, які бажають з 1 липня поточного року перейти на сплату єдиного податку або змінити групу єдиного податку, повинні не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу подати до Центру обслуговування платників заяву встановленої форми про право застосування спрощеної системи оподаткування. Граничний термін подання заяви – 15 червня 2018 року.

Крім цього, платники єдиного податку, які бажають відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування, повинні не пізніше, ніж за 10 днів до початку нового календарного кварталу подати до Центру обслуговування платників заяву про відмову від спрощеної системи оподаткування. Граничний строк подання такої заяви – 20 червня 2018 року.

***

Платники Подільської ОДПІ перерахували до бюджетів усіх рівнів  91 млн гривень

Протягом травня місяця поточного року платниками Подільської ОДПІ забезпечено надходження до бюджетів усіх рівнів 91,0 млн грн, що на 11,8 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2017 року. Про це повідомив начальник Подільської ОДПІ Володимир Перішков.

Так, до Державного бюджету за травень місяць цього року мобілізовано 29,4 млн грн, що на 2,5 млн грн (більше, ніж за відповідний період 2017 року) в т.ч. по бюджетоформуючих податках:

- по ПДВ -  надійшло 11 млн грн;

- по податку на прибуток – надійшло 1,2 млн грн ;

- по ПДФО -  надійшло 12,2 млн грн

Надходження, що формують місцеві бюджети території обслуговування Подільської ОДПІ, склали 61,6 млн грн. Це на 9,3 млн грн більше фактичних надходжень травня місяця 2017 року, а саме:

- по ПДФО -  надійшло 36,4 млн грн;

- плата за землю – надійшло 16,2 млн грн;

- єдиного податку – надійшло 6,3 млн грн;

- акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними тат тютюновими виробами – надійшло 0,7 млн грн;

 - податку на нерухоме майно – надійшло 279,9 тис. грн.

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з початку року зібрано 41,1 млн грн Порівняно з 2017 роком надходження зросли на 8,0 млн гривень.