Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Інформація управління освіти, сім΄ї, молоді та спорту Подільської міської ради про

проведені заходи з 17.02.2018р. по 23.02.2018р.

 

  1. З  метою підвищення професійного рівня педагогів м. Подільська методистами міського методичного кабінету УОСМС Подільської міської ради проведено:

$1-          22.02.2018р.  міське методичне об΄єднання вчителів інформатики;

$1-          23.02.2018р. настановну сесію для вчителів початкових класів, які з 2018-2019н.р. впроваджуватимуть у ЗОШ м.Подільська новий Державний Стандарт початкової освіти.

      2.  З метою виховання в дітей та учнівської молоді громадянських та патріотичних почуттів, нацiональної свiдомостi школярів i людської гідності, вшанування подвигу учасників Революції Гідності та пам΄яті Героїв Небесної Сотні у загальноосвітніх навчальних закладах м.Подільська протягом тижня проведено інформаційно-просвітницькі виховні заходи, зокрема:

-          інформаційний вісник «20 лютого 2018р. - День вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам΄яті Героїв Небесної Сотні»;

-          уроки пам’яті,  уроки мужності, уроки-реквієми: «Сторінками історії»,  «Герої не вмирають», «Символ пам’яті Героїв Небесної Сотні», «За мир у всьому світі – це значить за життя», «Хай завжди палають свічки пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні», «Згадаймо Героїв Небесної Сотні», «Хто патріот України?», «Мир нам дістався нелегкою ціною, пам’ять про це буде завжди в наших серцях», «Україна – країна нескорених!»;

-          лінійку-реквієм «А Сотня відлетіла в небеса»;

-          конференцію «Революція Гідності, охрещена кров’ю»;

-          години спілкування: «Герої нашого часу»  (1-4 кл.), «Герої не вмирають» (5-8 кл.), «Небесна Сотня -  пам’ять вічна» (9-11 кл.);

-          урок  гідності  та  патріотизму «Їх  прийняло  небо,  лишивши    списки...»;

-          оновлено матеріалами шкільні куточки «Подільчани – захисники України».

        У шкільних бібліотеках оформлено тематичні виставки літератури, фотоматеріалів: «Герої не вмирають!», «День пам’яті Героїв Небесної Сотні», «Незалежна і єдина наша ненька Україна», «Україна від козацьких часів до сьогодення», «Хай буде вільна Україна на всі віки, на всі часи!».

         

        Організовано екскурсії учнів та покладання квітів до пам΄ятного знаку Героям  Небесної Сотні (привокзальна площа, алея Слави м.Подільська).

        20.02.2018р. делегації закладів освіти міста взяли участь у міському мітингу та покладанні квітів до пам΄ятного знаку Героям Небесної Сотні.  

        3. 21.02.2018р. у ЗОШ міста відбулися заходи до Міжнародного дня рідної мови «Буду я навчатись мови золотої»:

- шкільні свята рідної  мови «Ти, мово, -  море неокрає, безсмертність наша, правда і душа!»;

- турніри мовознавців  «Буду я навчатись мови золотої»;

- відеоурок «Українська мова серед інших мов світу»;

- конкурс учнівських творів «Мова – душа народу»:

- випуск  стінгазети «Рідна мова»;

- мовознавчий конкурс «Розумники і розумниці»;

- виховні години: «Квітни, мово, зірницями слова!», «Любіть Україну, як сонце, любіть..».

4. У ЗОШ №1  у рамках місячника художньо-естетичного виховання «Людина без захоплення – пуста людина» проведено тиждень  зарубіжної літератури, протягом якого відбулися виховні заходи: загальношкільна  лінійка з нагоди відкриття  тижня зарубіжної літератури, конкурс на звання «Кращий знавець фольклору» (5 кл.), рекламний проект за улюбленим художнім твором (7-11 кл.), конкурс на кращий кросворд (5-11 кл.), інтелект-шоу «Еврика»  за казкою Дж. Роулінга «Гаррі Потер і філософський камінь» (6 кл.), літературну вікторину «Сила книги» (8-9 кл.), літературну вітальню «Да святится имя твоё» (8-11 кл.).

5. У ЗОШ №6 з метою знання учнями своїх прав та виконання  своїх обов΄язків, попередження дитячих правопорушень організовано зустріч учнів 5-х класів з інспектором ювенальної превенції - старшим лейтенантом Брусенко К.О., практичним психологом Лунгул О.В., фахівцями із соціальної роботи Подільського міського центру для сім΄ї, дітей та молоді Валькер К.П., Палитою В.П. на тему «Права та обов’язки учнів, наслідки їх не виконання».

6. У ЗОШ №8 у рамках тижня  естетичних дисциплін «Симфонія краси» проведено конкурс дитячої творчості «Космічні фантазії» (1-4 кл.), свято «Зима з весною зустрічаються» (1-9 кл.), години художньої творчості «Гарна писанка у мене, мабуть кращої нема» (4-6 кл.), калейдоскоп ремесел «Мистецтво і рукотворний світ» (7-9 кл.), виховну годину на тему «Життя актора в сучасному світі» (7-9 кл.).

7. У НВК «ЗОШ І ст. – гімназія» у рамках тижня морального-етичного  виховання проведено години спілкування  по класах «Не роби іншим того, що собі не бажаєш», інтелектуальний конкурс «Еврика», інтелектуальну гру  «Найрозумніший читач  серед учнів 5, 6  класів», інтелектуальну гру «Веселі чомучки».

 8. 22.02.2018р. Подільським Центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»з метою патріотичного виховання молоді та з нагоди Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні організовано та  проведено зустріч  кандидата в майстри спорту з шашок, тренера-викладача Одеської ДЮСШОР філіалу № 2 міста Подільська Гуменюка В. С. зі студентами Подільського медичного училища ім. В.О. Жуковського на тему «Шахово-шашковий клуб у м. Подільську. Історія  розвитку шахів і шашок у місті»  (на базі шахово-шашкового клубу м.Подільська).

   

20.02.2018р. представники Подільського Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» узяли участь у Всеукраїнському фізкультурно-оздоровчому заході «Спортивна зима-2018» від Одеської області, який відбувся в м. Чернівцях.

 18.02.2018р.  в спортивному залі КДЮСШ «Локомотив» (селище цукрового заводу) працівники Подільського центру «Спорт для всіх» провели відкриту особисту першість  із настільного тенісу «Зима - 2018», у якій узяли участь 16 учасників. Призерами стали:

     - серед чоловіків:    1 місце – Ткачук Сергій,

                                       2 місце – Баталов Олексій,

                                       3 місце – Осадчий Костянтин,

    - серед жінок:    1 місце – Буга Тетяна,

                                2 місце – Мальована Катерина,

                                3 місце – Лупашку Марина та Юрчак Анастасія.

       9.  Комунальним закладом «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Локомотив» з метою впровадження фізичної культури та спорту в повсякденний побут учнівської молоді і зміцнення їх здоров’я, популяризації волейболу  серед школярів, визначення найсильніших спортсменів для участі в першості області з волейболу  організовано та проведено 19-22.02.2018р. міські змагань із волейболу 57-ої Спартакіади учнів загальноосвітніх шкіл м. Подільська Одеської області сезону 2017-2018 навчального року серед юнаків шкіл міста. Серед учнів 7-9 класів призові місця посіли:

І місце – ЗОШ І-ІІІ ст. №9;

ІІ місце – НВК «ЗОШ І ст. – гімназія»;

ІІІ місце – ЗОШ  №5.

Серед учнів 10-11 класів призові місця посіли:

І місце – НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ліцей»;

ІІ місце – НВК «ЗОШ І ст. – гімназія»;

ІІІ місце – ЗОШ  №5.

Команди, які посіли І місце,  нагороджені грамотами управління освіти, сім΄ї, молоді та спорту Подільської міської ради та перехідним кубком. Команди, які посіли ІІ, ІІІ місця, нагороджені грамотами управління освіти, сім΄ї, молоді та спорту Подільської міської ради.

      10. У Подільському міському центрі дитячої та юнацької творчості під час тижня профілактики шкідливих звичок проведено хвилини спілкування: «Ми проти шкідливих звичок», «Небезпечна пристрасть», «Умій сказати – Ні!», «Закурити – не води напитись».

      11. 22.02.2018р. з метою виховання в учнів інтересу до екологічних знань і природоохоронної роботи, розвитку кмітливості, винахідливості, ерудиції учнів, пропаганди інтелектуальних ігор на базі Подільського міського Центру дитячої та юнацької творчості проведено міський екологічний чемпіонат «Що? Де? Коли?», участь у якому взяли  учні 10-х класів ЗОШ міста.  У ході гри чемпіонату учасникам було поставлено 24 запитання на екологічну тематику.  Переможцями екологічного чемпіонату стали команди:

ЗОШ №1 – І місце;

НВК «ЗОШ  І ст. – гімназія» - ІІ місце;

НВК «ЗОШ  І-ІІІ ст. – ліцей» - ІІІ місце.

       Команда ЗОШ №1 нагороджена  грамотою УОСМС Подільської міської ради та пам΄ятним подарунком, команди   НВК «ЗОШ  І ст. – гімназія»,  НВК «ЗОШ  І-ІІІ ст. – ліцей» – грамотами УОСМС Подільської міської ради.

 Начальник                                                                            Н.В. ДОБРЯНСЬКА

 Вик. Кір΄як А.Л., т.2-42-70