Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

« Про банківські переваги отримання пенсії »

Більше українських пенсіонерів отримують пенсію через банки, адже такий спосіб має чимало переваг: гроші можна одержати в будь-який зручний час у будь- якому місті України; є можливість накопичити кошти , оскільки залежно  від тривалості зберігання їх на поточному рахунку збільшується сума нарахованих відсотків тощо.

В отриманні пенсій через банк є ще один незаперечний плюс. Якщо пенсіонер з якоїсь причини не зміг вчасно одержати виплату через пошту, після 25 числа кошти повертаються в Пенсійний фонд, і отримати їх можна лише наступного місяця. А гроші, які перераховують пенсіонеру на банківський рахунок , залишаються доступними в будь-який момент. Проте, вибираючи банк для виплати пенсії, варто звернути увагу, чи є він у переліку установ, що пройшли відповідний конкурс у Пенсійному фонді України. Важливо, що в будь-який час пенсіонер має право видмовитися від послуг одного банку й скористатися послугами іншого.

Пенсійні програми банківських установ - це можливість зручно та своєчасно одержувати пенсію в будь-якому з  уповноважених банків та отримувати додатковий дохід.

Подільське об’єднане управління Пенсійного фонду України Одеської області обслуговує  майже  21 тисячі пенсіонерів.

Згідно з чинним законодавством,  пенсіонери і одержувачі допомоги мають право вибору установи, яка безпосередньо здійснює виплату і доставку коштів, тобто отримувати належні їм пенсійні виплати у відділеннях поштового зв’язку, чи звернутись  до установи банку.

       Управління Пенсійного фонду  пропонує пенсіонерам отримувати належні виплати через банківські установи. На даний час кількість таких пенсіонерів у м. Подільську, Подільському районі та Окнянському районі становить 12861 особи, що складає 58 % від загальної кількості отримувачів пенсій. Завдяки виплаті пенсій через банківські установи Пенсійний фонд за перший квартал поточного  року має економію коштів по доставці пенсій майже 0.3 млн. грн.

             Чим же заохочують банки пенсіонерів відкривати в них рахунки? Наприклад, збільшують  тривалість робочого дня – до 18-19-ої години. Збільшують розмір відсотків, які банк нараховує на залишки коштів на рахунках одержувачів. Банкіри розширюють перелік додаткових послуг якісного обслуговування клієнтів. Зокрема, пенсіонерам, що звикли до традиційного банківського обслуговування, відкривають поточні рахунки з оформленням вкладних книжок, а людям з більш сучасними вимогами до життя  - карткові рахунки з видачею пластикових карток.

Одержувач пенсії та допомоги може розпорядитися перерахувати кошти з карткового рахунку на депозитний рахунок в національній та іноземній валюті. Банки пропонують клієнтам депозитні вклади, різноманітні за строками заощадження,  розмірами процентної винагороди, режимами виплати відсотків. Таким чином людина сама  вибирає найбільш оптимальні й привабливі умови примноження власних коштів.

            Окрім можливості  розрахуватися за товари або послуги ( в тому числі і комунальні) банківською карткою , пенсіонери отримують також інші зручності.

У разі необхідності пенсіонери мають можливість безоплатно оформити заповіт і довіреність на право використання коштів іншою особою.

Не можна не відзначити, що українські банки беруть активну участь у проведенні різних благодійних акцій, а ще до святкових дат надсилають пенсіонерам листівки, продовольчі  набори, надають грошову допомогу, оформляють підписку на  друковані видання.

            Тож співпраця банків і пенсіонерів корисна та взаємовигідна. Крім того, одержувати пенсію через банківські установи просто і зручно. Оформити одержання пенсії в банку  просто :

1.                            Вам необхідно звернутися до будь-якого відділення банку ( при собі мати паспорт , довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та пенсійне посвідчення у разі ненастання пенсійного віку);

2.                            Менеджер відкриє пенсійний рахунок ( поточний або картковий) і підготує Вам на підпис необхідні документи;

3.                            Ваша заява на перерахування пенсії буде доставлена до Пенсійного фонду співробітником банку.

Інформацію ж про умови обслуговування пенсіонерів конкретним банком можна дізнатися в Котовському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду в Одеської області , чи безпосередньо в банківській установі.

              На сьогодні в м. Подольську налічується 7 банків, з якими у Пенсійного фонду укладені договора на виплату пенсій. Це:

-           Ощадбанк ( поштова адреса: ул. Шкільна, 1, тел. 2-14-19. Має філії:

-           вул. Мельниченка, 124;

-           вул. Армійська,  202;

-           пр. Шевченка, 1;

-           Енергетиків, 12 б.

-           Райффайзен банк «Аваль» (почтова адреса: вул. Сільськогосподарська, 2; тел. 2-46-62);

-           «Приватбанк» (поштова адреса: вул.  Соборна, 121);

-           «Укргазбанк» (поштова адреса: вул.Соборна, 78 б; тел: 2-23-16). Має філію по вул. Некрасова (газове господарство);

-           Банк «Південний» (поштова адреса: вул.Соборна,200; тел.: 2-46-19)

-           «Укрсиббанк» ( поштова адреса: вул. Соборна, 237).

-           Відділення №1 ПАТ «ПУМБ» (поштова адреса: вул. Соборна, 70 в.,

-           тел. : 0665403662)

Смт Окни налічується два банка:

-           «Ощадбанк» ( поштова адреса: ул. Першотравнева, 19);

-           «Приватбанк» (поштова адреса: пер.Базарний, 4б).

В.О. начальника управління                                                            Л.О. Поповська