Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

            DSCF4078До Всеукраїнського тижня права Котовський місцевий центр з надання БВПД проводить акцію “Відкритість правоохоронної системи — запорука довіри громадян”

            Відповідно до затвердженого Кабінетом Міністрів плану заходів з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права, Котовським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводиться низка тематичних заходів інформаційного, освітнього та виховного характеру. Протягом тижня заплановано акцію з проведення в навчальних закладах просвітницьких заходів «Ти і поліція» та моніторингових екскурсій до правоохоронних органів  “Відкритість правоохоронної системи — запорука довіри громадян”.

            З цією метою директор центру Сергій Мерзляков та начальник відділу правопросвітництва Наталія Заблоцька завітали до Подільської загальноосвітньої школи №9 та Куяльницької школи, де провели для старшокласників майстер-клас «Правила спілкування з поліцією».

            Сергій Мерзляков зазначив, що Всеукраїнський тиждень права проводиться напередодні 68-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю  ООН 10 грудня 1948 року. Директор центру зауважив, що метою заходів «Відкритість правоохоронної системи» - є побудова нової системи шанобливих та довірчих взаємовідносин між суспільством і правоохоронцями та підвищення рівня  довіри до правоохоронних органів. 

            Під час проведення майстер-класу учні отримали практичні поради від працівників центру щодо правил поведінки неповнолітніх в різних ситуаціях за  участю правоохоронців. Для засвоєння інформації старшокласники переглянули шість серій анімаційних роликів “Ти і поліція” щодо прав та зобов'язань неповнолітніх при  зустрічі з поліціянтами.  Для наочності учні отримали друковані інформаційні матеріали “Адвокат в кишені” - практичний порадник вирішення  правовим шляхом найбільш типових ситуацій. По завершенні майстер-класу працівники місцевого центру запропонували старшокласникам взяти участь у ознайомчому моніторинговому візиті до Подільського відділення поліції.

            Подібні акції будуть проведені у всіх 9 районах, які підпадають під юрисдикцію Котовського місцевого центру. Захід проводиться за методичної підтримки неурядової правозахисної організації “Асоціація українських моніторів дотримання прав людини”, яка здійснює системний всеукраїнський моніторинг дотримання прав людини та основоположних свобод у діяльності правоохоронних органів.

Котовський МЦ НБВПД

DSC00003

DSC00007

DSCF4061

DSCF4078

DSCF4082

DSCF4089