Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

    DSCF4131До Всеукраїнського тижня права Котовським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги для учнів навчальних закладів організовано проведення правопросвітницьких заходів «Ти і поліція» та моніторингових екскурсій до правоохоронних органів  “Відкритість правоохоронної системи — запорука довіри громадян”. Подібні акції проведені у восьми північних районах Одещини, де функціонують структурні підрозділи центру – бюро правової допомоги.

             Для старшокласників Подільської ЗОШ №9 та Куяльницької загальноосвітньої школи директор Котовського місцевого центру Сергій Мерзляков та начальник відділу правопросвітництва Наталія Заблоцька провели майстер-клас «Правила спілкування з поліцією». Учні отримали практичні поради    від працівників центру щодо правил поведінки неповнолітніх в різних ситуаціях за  участю правоохоронців. Для засвоєння інформації старшокласники переглянули шість серій анімаційних роликів “Ти і поліція” щодо прав та зобов'язань неповнолітніх при  зустрічі з поліціянтами.  Для зручності учні отримали від працівників центру друковані інформаційні матеріали “Адвокат в кишені”. По завершенні майстер-класу працівники місцевого центру запропонували старшокласникам взяти участь у ознайомчому моніторинговому візиті до Подільського відділення поліції.

            Екскурсія у Подільському відділі поліції проходила за заздалегідь узгодженим планом і складалася з трьох блоків: правопросвітницького (моделювання типових ситуацій), оглядового та профілактично-виховного.

            Знайомство старшокласників Куяльницької та Подільської ЗОШ №9 з структурними підрозділами відділу поліції проводила Вікторія Будігай, начальник сектору кадрового забезпечення, капітан поліції. Вона розповіла про реформи, які відбуваються в поліції та запропонувала майбутнім випускникам обирати професію правоохоронця.

            Візит учнів розпочався з чергової частини, де старший інспектор з ювенальної превенції майор поліції Олеся Сухарська змоделювала ситуацію, коли неповнолітній є особою,   потерпілою в кримінальному правопорушенні. Інспектор розповіла про порядок звернення з заявою до відділу поліції про вчинене відносно неповнолітніх кримінального правопорушення та порядок розгляду заяви.

        Олеся Сухарська поінформувала старшокласників у яких випадках поліція має право проводити затримання і доставляння неповнолітніх до відділу поліції за вчинення адміністративного правопорушення. Інспектор відповіла на запитання учнів чи можуть бути застосовані до неповнолітніх  заходи впливу з метою припинення  правопорушення та доставки до відділку.

            Про особливості кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх розповів капітан поліції Олег Гук, т.в.о. начальника слідчого відділу, який змоделював ситуації, в яких випадках неповнолітнього можуть затримати за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення.

            Цікавим для учнів був оглядовий блок екскурсії, коли вони могли приміряти засоби індивідуального захисту поліцейського та ознайомитися з призначенням спецзасобів.

            Задля убезпечення неповнолітніх від необдуманих вчинків та непоправних наслідків, інспектор Подільського МРВ КВІ  УДПтС в Одеській області Марина Базилюк  продемонструвала школярам фільм-сповідь «Почуй мене» про каяття дітей, що відбувають покарання у виховних установах.

            «Екскурсія школярів до ВП проводилася під час Всеукраїнського тижня права та з нагоди 68-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю  ООН 10 грудня 1948 року. Така акція має неабияке значення, адже старшокласники отримали теоретичні та практичні поради фахівців з вирішення найбільш типових ситуацій в правовий спосіб. Проведений захід сприяє побудові нової системи шанобливих та довірчих взаємовідносин між суспільством і правоохоронцями,» - зазначив  директор Котовського місцевого центру Сергій Мерзляков.

Котовський МЦ НБВПД

DSCF4145

DSCF4157

DSCF4163

DSCF4175

DSCF4185

DSCF4191