Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

SDC10707 «Особисті (громадянські) права» - тема зустрічі працівників безоплатної правової допомоги  та мешканців геріатричного будинку милосердя «Родина»

         23 серпня 2017 року, напередодні Дня Незалежності України та Дня затвердження Національноїстратегіїу сфері прав людини, директор Котовського місцевого центру з надання БВПД Сергій Мерзляков спільно з адвокатом, який співпрацює з системою безоплатної правової допомоги Віталієм Колосовичем відвідали комунальний заклад КУ “Геріатричний будинок милосердя "Родина", де за «круглим столом» відповідали на багато численні правові питання мешканців будинку.

         Такому формату спілкування представників безоплатної правової допомоги та людей похилого віку передувала недавня зустріч директора Котовського МЦ НБВПД Сергія Мерзлякова з керівником комунальної установи “Геріатричний будинок милосердя "Родина"” Аллою Перепелицею.Під час попереднього візиту сторони досягнули домовленостей щодо співпраці та планування роботи. Одним зяких є організація роботи мобільного пункту доступу до безоплатної правової допомоги у приміщенні КУ “Геріатричний будинок милосердя "Родина" згідно вимог чинного законодавства.

         Проведений цього  дня захід, тема якого«Особисті (громадянські) права», мав на меті  підвищити рівень правової поінформованості людей похилого віку – жителів будинку милосердя  стосовно захисту їх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу, соціальний захист, тощо.

         За «круглим столом» зібралися майже всі мешканці будинку, керівник закладу, соціальні працівники та представники БВПД. Сергій Мерзляков коротко ознайомив жильців геріатричного будинку з системою безоплатної правової допомоги та можливістю її отримання у Котовському місцевому центрі з надання БВПД.

         У багатьох з цих людей, які з різних причин на старості залишились на самоті, накопичилось чимало правових питань. І така зустріч була для них дуже доречною.  Ледве чи не кожен з присутніх за столом літніх людей, задаючи питання юристам, починав з фрази: «А чи маю я право?...»

         Більшість запитань стосувалась майнових відносин та спадщини. Люди похилого віку цікавились питаннями заповіту, дарування та складання договору довічного утримання. Уточнювали в чому між ними різниця та якому виду правочину краще надати перевагу, аби бути більш захищеним. На всі ці та багато інших питань директор центру Сергій Мерзляков та адвокат Віталій Колосович надали вичерпні відповіді, акцентуючи увагу заявників, що кожен випадок потребує детального вивчення та розгляду.

         Сергій Мерзляков повідомив мешканцям будинку, що вони можуть звертатися за правовою допомогою до центру з надання БВПД через соціальних працівників, або ж, за необхідності, можна буде отримати таку допомогу під час роботи мобільного пункту консультування  безпосередньо у них, в геріатричному будинку. 

 SDC10715

SDC10725