Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Категорія: Державні органи інформують Створено: Вівторок, 26 листопада 2013 Останнє оновлення: Вівторок, 26 листопада 2013 Опубліковано: Вівторок, 26 листопада 2013 Автор: Пресс-служба Котовської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області

                     Н О В И Н И З П О Д А Т К О В О Ї 26.11.2013р.

29 листопада 2013 року – останній день сплати ПДВ за жовтень

Суб’єкти господарювання, які звітують з ПДВ помісячно податкову декларацію за жовтень 2013 року подали до 20 листопада 2013 року включно. Водночас, останнім днем сплати суми податкового зобов’язання, зазначеної у поданій податковій декларації, буде 29 листопада 2013 року.

Тобто, платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації.

Якщо останній день строку сплати суми податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, то сплатити необхідно раніше. Нагадуємо, що термін сплати податків і зборів, у такому випадку, не переноситься.

Відповідна норма визначена п.49.18 ст.49 та п.57.1 ст. 57 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

Перший звітний період для новостворених платників податку на прибуток

Платники податку на прибуток підприємств, зареєстровані  протягом року, вперше подають податкову декларацію та сплачують податок за підсумками року, в якому вони зареєструвалися.

Декларація подається до територіального органу Міндоходів протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Тобто, останнім днем подання декларації для платників, зареєстрованих протягом 2013 року, буде 3 березня 2014 року. При цьому, податкове зобов’язанання, визначене в декларації, потрібно сплатити протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку для подання податкової декларації, тобто до 11 березня 2014 року включно.

Порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств регулюється розділом ІІІ Податкового кодексу України. 

Відповідна норма визначена п.49.18 ст.49 та п.57.1 ст. 57 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

Визначено джерела інформації про ринкові ціни для трансфертного ціноутворення

Під час здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням Міндоходів використовує офіційно визнані джерела інформації про ринкові ціни.

 Перелік таких джерел інформації, а також перелік спеціалізованих комерційних
видань для цілей трансфертного ціноутворення затверджено Розпорядженнями Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2013 року  №  865-р та  №  866-р.

Основними джерелами інформації для основних груп товарів, ціни на які склалися на світових та українському товарних ринках є:

- Вісник Міністерства доходів і зборів України;

- щомісячний інформаційний бюлетень “Огляд цін українського та світового товарних ринків”. Підготовка цього бюлетеня здійснюється державним підприємством “Держзовнішінформ” з використанням, зокрема, інформаційних ресурсів агентств “Томпсон Рейтер” і “Блумберг”;

- Інформаційно-аналітичний продукт “Товарний монітор. Україна”.

Для товарів промислового сектору основними джерелами інформації ринкових цін є Інформаційно-аналітичний продукт “Дайджест цін товарів на світових ринках” та щотижневе видання “Рынок стали: аналитика, прогнозы, сценарии”.

Джерелом інформації ринкових цін для сільськогосподарської продукції стане Офіційний сайт Аграрної біржі.

Також, Кабінетом Міністрів визначено допоміжні джерела інформації, які  використовуються у разі, коли інформація про ринкові ціни в основних джерелах відсутня або її обсяг недостатній, а саме: офіційні сайти  Мінрегіону та Мінагрополітики.

 У жовтні котовські мідоходівці зібрали 17 мільйонів ЄСВ

Вже місяць процедуру адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) здійснювало Міністерство доходів і зборів України. У жовтні суми нарахованого єдиного внеску сплачувалися на рахунки органів Міндоходів, відкритих в Головному управлінні Державної казначейської служби України. Загалом котовські платники сплатили до бюджету єдиного соціального внеску в сумі 17 млн. грн.

В Міндоходів постійно працюють над удосконаленням існуючих процедур адміністрування ЄСВ, зокрема, над розширенням можливостей електронної звітності. Адже це значно спростить та прискорить механізм подання звітів. До Котовської податкової за жовтень місяць надійшло 650 звітів з ЄСВ в електронному вигляді.

Котовські податківці очікують сталого зростання питомої ваги електронних документів у загальному обсязі звітності з ЄСВ. Саме для зручності платників подовжено робочий день фахівців Центру обслуговування платників податків Котовської ОДПІ .

Нагадуємо, що звітність в електронному вигляді платники повинні надсилати на  адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів України Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Сервер та субсайт Міндоходів в Одеській області взламано не було

Інформація, поширена у засобах масової інформації, щодо зламаного серверу Одеської митниці Міндоходів не відповідає дійсності. Станом на 18.11.2013 перешкод в функціонуванні серверу та субсайту територіальних органів Міндоходів в Одеській області (od.minrd.gov.ua) не виявлено.

Щодо нібито „завантажених із серверу митниці” документів повідомляємо, що викладені документи взагалі не мають відношення до митного оформлення, оскільки в них відсутні ВМД, ДМВ та взагалі файли в форматах, якими учасники ЗЕД обмінюються з органами Міндоходів України.

Більше того, поширені документи взагалі не мають жодних ознак, які б вказували на те, що вони отримані з будь-яких баз даних.

За своїм змістом вони більше схожі на такі, що обробляються комерційним підприємством (перевізником, експедитором тощо). У вказаній комплектації до митного оформлення документи не подаються.

Субсайт територіальних органів Міндоходів в Одеській області офіційного веб-порталу Міндоходів містить інформацію щодо діяльності територіальних органів Міндоходів в Одеській області, а саме: Головного управління Міндоходів в Одеській області, Південної митниці Міндоходів та державних податкових інспекцій ГУ Міндоходів в Одеській області.

Нагадуємо, що сайт Південної митниці (customs.odessa.gov.ua) припинив своє існування ще у липні 2013 року.

      

Рівень юридичного супроводження справ зростає

         За січень-жовтень 2013 року Котовською ОДПІ проводилося правове супроводження у судах 141 справи на загальну суму 42 млн. грн., з яких : 109 справ на суму 2 170 тис.грн. за позовами ОДПІ (в т.ч. за 90 позовами на суму 880 тис. грн. заявлених в звітному періоді 2013р.), 32 справи на суму 39 696,8 тис. грн. – за позовами платників податків до ОДПІ.

         Протягом січня-жовтня 2013 року на користь Котовської ОДПІ вирішено судами 113 справ на суму 21,3млн. грн., з яких: 100 справ на суму 853 тис. грн. – за позовами ОДПІ, 13 справ на суму 20 млн.

грн. – за позовами платників податків.

       Станом на 01.11.2013р. на розгляді в судах знаходиться 29 справ за участю Котовської ОДПІ на суму 22 млн. грн. (в т.ч. справи, які знаходяться в судах апеляційної інстанції та касаційної інстанції).

         Практика досудового рішення податкових спорів та результативність правової роботи пов’язана з новими підходами у роботі та високим рівнем супроводження справ, дозволяє доводити до суду лише ті спори, за якими не досягнуто компромісу з платниками податків.

                                                                                    Пресс-служба Котовської ОДПІ

                                                                                     ГУ Міндоходів в Одеській області

Перегляди: 1337