Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Категорія: Державні органи інформують Створено: Вівторок, 01 липня 2014 Останнє оновлення: Вівторок, 01 липня 2014 Опубліковано: Вівторок, 01 липня 2014 Автор: Котовський МВ ГУМВС України в Одеській області

Операція «Мак» стартувала вдало

 

Операція «Мак» проводиться правоохоронцями щорічно і триває з травня по вересень. Літо-це сезон жнив, як для наркозалежних осіб, які запасаються дурманом, так і для міліціонерів, які намагаються цьому протистояти всіма доступними способами. Особлива увага приділяється виявленню незаконних посівів снодійного маку і конопель.

Для котовських правоохоронці в сезон почався вдало: вони виявили в одному з домогосподарств ділянку, на які росли дбайливо оброблені кущі снодійного маку. Огляд приватного домогосподарства проводився в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 310(Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України на підставі санкції місцевого суду. 32-річний господар пояснив міліціонерам, що тривалий час вживає наркотичні засоби, спочатку це було куріння висушених і подрібнених нарковмісних рослин, а згодом чоловік перейшов на важкі наркотики-розчин опію, який сам виготовляє. Сировину вирішив виростити в себе на городі і засіяв маком ділянку, обробляв її від бур’янів. Працівниками міліції у присутності понятих було вилучено 150 кущів снодійного маку. Рослини направлені на експертне дослідження.

«Згідно українського законодавства незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років,- зазначив начальник Котовського МВ Михайло Граненко».

Котовський МВ ГУМВС України в Одеській області

Перегляди: 1421