Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Категорія: Подільське МКУ ГУ ДСНС Створено: Вівторок, 22 липня 2014 Останнє оновлення: Вівторок, 22 липня 2014 Опубліковано: Вівторок, 22 липня 2014 Автор: Провідний фахівець цивільного захисту Котовського міськрайонного управління ГУ ДСНС України в Одеській області лейтенант служби цивільного захисту Вдовиченко О.О.

Управління цивільного захисту в м. Котовськ ІНФОРМУЄ:

Шановні громадяни!

 

   Варто пам’ятати що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання; навчання дорослих та дітей плавання, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місць. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби, в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.Не лізьте в воду в незнайомому для вас місці, уникайте води із швидкою течію, не заходьте у воду на підпитку, ніколи не плавайте на одинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах; купаючись у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева; у воду слід входити не спішно, обережно пробуючи дно ногою; купатися краще там, де є рятувальний пост; особливо слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана; до плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів; утримуйтесь від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків. На рівнинних річках є багато ям і і вирів. Вони підступно зустрічаються біля піщаних кос, під берегом, де особливо полюбляють купатися діти.Дно і берег нашої річки в деяких місцях засланий каміння, тому можна впасти на мокрому та слизькому камінні, коли тільки входиш у воду, і отримати важкі травми при падінні або захлибнутись. Великою бідою може обернутися пірнання на мілководді або в незнайомих місцях. У таких випадках можливі травми шийного відділу хребта з пошкодженням спинного мозку.Основною причиною загибелі людей на воді є страх. У більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати, і з самовпевненістю запливають далеко від берега. Там вони можуть потрапити у потік холодної води. Тоді починає зводити ноги і хапає корч. У цій ситуації головне – не злякатися. Треба зануритися у воду.Якщо ви плавали на човні, а він перевернувся – головне не розгубитися. Навіть коли перекинувся, він і тоді ще певний певний час тримається на воді, отже, треба зберігати спокій і до прибуття рятувальників триматися за човен, штовхаючи його до берега. Потрапивши під пліт або вітрило човна, що перекинулися, в жодному разі не можна заплющувати очі. Той, хто добре вміє плавати, у першу чергу повинен допомогти тому, хто не вміє, підтримувати його на плаву. Рятувати треба спочатку одного потопаючого, а потім іншого, допомогти вплав одночасно кільком людям неможливо. Під час катання дітей необхідна присутність дорослого в кожному човні. Він мусить уміти керувати судном, добре плавати, знати прийоми надання невідкладної допомоги постраждалим на воді. Дотримуйтесь цих невибагливих правил і ви дійсно отримаєте насолоду від відпочинку на воді.

 

Провідний фахівець цивільного захисту Котовського міськрайонного управління

ГУ ДСНС України в Одеській області

лейтенант служби цивільного захисту Вдовиченко О.О.

Перегляди: 859