Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Категорія: Подільське МКУ ГУ ДСНС Створено: Середа, 25 лютого 2015 Останнє оновлення: Середа, 25 лютого 2015 Опубліковано: Середа, 25 лютого 2015 Автор: Прес-служба ГУ ДСНС України в Одеській області

Одеса: з метою інформування населення про дії у разі виявлення підозрілих предметів представники ДСНС провели брифінг

 

     Збільшення кількості повідомлень про виявлення підозрілих предметів різноманітного характеру, вибухи, що сталися в м. Одеса та під час мітингу в м. Харкові 22 лютого зумовлюють необхідність інформування населення щодо дій у разі виявлення підозрілих предметів. Саме тому, 23 лютого в Одеському кризовому медіа центрі відбувся брифінг представників ДСНС з представниками ЗМІ. У ході брифінгу було обговорено ситуацію, що склалась у Одесі та акцентовано увагу представників ЗМІ та громадськості на важливості знань та вмінь діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та соціального характеру, а також при виявленні підозрілих предметів.

     Керівник прес-служби ГУ ДСНС України в Одеській області Майя Грінько доповіла, що з початку 2015 року рятувальниками було здійснено 679 виїздів на ліквідацію пожеж та інших надзвичайних подій. Майже кожен десятий виїзд, було здійснено за повідомленнями про виявлення підозрілих предметів. «Рятувальниками було здійснено 73 виїзди за повідомленням про виявлення підозрілих предметів, основна кількість з них виявилась хибними. Поряд з цим в Одесі вже сталось 5 вибухів, та у 3-х випадках вибухові пристрої не спрацювали. Завдяки пильності одеситів вибухотехнікам МВС вибухи вдалось попередити. Ми вдячні небайдужим мешканцям, які повідомляють про усі випадки виявлення підозрілих предметів, а також ЗМІ та представникам усіх служб, які беруть активну участь у навчанні населення правилам безпеки, завдяки чому мешканці Одеси знають, як діяти у подібних ситуаціях. Жодні витрати на виїзд спеціалістів не варті життя людей», - додала Майя Грінько.

   Завдяки розповсюдженню попереджувальної інформації з правилами пожежної та техногенної безпеки в ЗМІ та місцях з масовим перебуванням людей, мешканці області мають змогу у доступній формі дізнатись про елементарні правила та дії на випадок надзвичайної ситуації або події загрозливого характеру.

     Начальник групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Одеській області Роман Драч довів що одночасно, з виїздами на виявлення вибухонебезпечних предметів сучасного типу, рятувальниками ведеться постійна робота щодо знешкодження ВПН періоду минулих війн. Так, з початку року групою піротехнічних робіт було вилучено та знешкоджено 572 вибухонебезпечні предмети.   Роман Драч зосередив увагу присутніх та важливості знання основних правил поводження з вибухонебезпечними предметами сучасного характеру та минулих війн та про дії у разі виявлення їх та розповів, що рятувальники володіють усіма необхідними засобами та навичками, аби вчасно зреагувати на виявлення небезпечних предметів та забезпечити спокій мешканців Одещини. «У разі виявлення залишених без нагляду речей ні в якому разі не можна чіпати їх, оскільки вони можуть виявитись вибуховими пристроями. Знайшовши підозрілий предмет необхідно встановити, хто є його власником, якщо власника не встановлено, необхідно негайно повідомити міліції або рятувальникам. Не намагайтесь пересувати чи розкривати підозрілі пакунки та сумки. Необхідно зробити усе можливе, щоб оточуючі відійшли якомога далі від місця знахідки», - пояснив Роман Драч. Крім того, піротехніки ДСНС постійно вдосконалюють власні вміння, з метою обміну досвідом вони співпрацюють з закордонними колегами та беруть участь у міжнародних проектах.

     Також, у ході брифінгу начальник управління організації заходів цивільного захисту Андрій Галак відповів на питання журналістів щодо стану захисних споруд та перевірок, що зараз тривають в Одесі та області. Крім того Андрій Галак подякував волонтерам за організацію суботників для приведення до ладу захисних споруд.

           Враховуючи ситуацію, що склалась у регіоні та країні загалом, профілактично-роз’яснювальна робота є основним аспектом діяльності всіх рятувальників, та інших служб, що входять до оперативного штабуобласті для забезпечення координації дій з попередження та протидії можливим загрозам, який діє в регіоні під керівництвом голови Одеської облдержадміністрації. Попередити надзвичайну ситуацію та уникнути людських жертв є головним завданням органів влади та служби з надзвичайних ситуацій. Рятувальники закликають уникати місць масового скупчення людей, аби не наражати себе та своїх близьких на небезпеку.

Прес-служба ГУ ДСНС України

в Одеській області

Перегляди: 1181