Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Категорія: Подільське МКУ ГУ ДСНС Створено: Вівторок, 30 червня 2015 Останнє оновлення: Вівторок, 30 червня 2015 Опубліковано: Вівторок, 30 червня 2015 Автор: Головний інспектор Котовського МРВ ГУ ДСНС України в Одеській області капітан служби ЦЗ Кльован А.О.

ЗБЕРЕЖЕМО ВРОЖАЙ

 

В Котовському районні настав той час, коли механізатори збирально–транспортних загонів сільськогосподарських підприємств району вийшли в поле, щоб вчасно і без втрат зібрати вирощений врожай. Важливе місце в цій справі відведено  збереженню хлібних  масивів пожеж. Вони, на жаль, все ще виникають там, де ігнорують  правила  пожежної безпеки, не звертають  увагу на протипожежний стан хлібних масивів. Пожежі, що виникають з вини працюючих в полі механізаторів, через несправність тієї  чи іншої техніки, наносять  великі матеріальні збитки.

Так Під час жнивної кампанії 2014 року у державі виникло більше 80 пожеж на хлібних масивах, в місцях переробки та зберігання зернових та грубих кормів.

Пожежами знищено більше 300 га хліба на корені, матеріальний збиток, завданий пожежами, склав понад 20 млн. гривень.

Щоб запобігти виникненню пожеж, перед жнивами необхідно ознайомити всіх працюючих в полі людей з правилами пожежної безпеки, в кожному господарстві встановити на полях попереджувальні знаки з написами про заборону паління, застосування відкритого вогню під час ремонту зернозбиральної техніки, тракторів, автомобілів. Під час організації збиральних робіт, необхідно піклуватися про те, щоб польові стани були розташовані не ближче ніж за 100 метрів від хлібних ланів, скирт, зернотоків та оборані полосою шириною 4 метри. Також страховочні  полоси за правилами пожежної безпеки необхідно проорати там, де хлібні масиви стикуються з лісосмугами, залізничними і автомобільними шляхами.

Потрібно нагадати, що великі масиви у фазі молочно – воскової стиглості необхідно розбити прокосами на дільниці не більше 50 гектарів кожна. Слід пам’ятати, що комбайн, який не укомплектований вогнегасниками, ємністю з водою, відрами та віниками не можна залучати до роботи у полі.

Кожен рік керівники   управління агропромислового розвитку райдержадміністрації та фахівці протипожежного захисту ведуть роз’яснювальну роботу з приводу того, щоб на полях господарств не спалювати стерню та післяжнивні залишки. Але деякі господарства не зважають і проводять цей рискований та шкідливий з агрономічної точки зору захід.

Керівники господарств, інженери та бригадири повинні виконати комплекс протипожежних заходів на полях, щоб забезпечити долю врожаю нинішнього року.

Бережіть хлібний колос від вогню!

  

Головний інспектор Котовського МРВ 

ГУ  ДСНС  України  в  Одеській  області капітан служби ЦЗ Кльован А.О.

 

Исходный текст

Пожары, которые возникают по вине работающих в поле механизаторов, из-за неисправности той или иной техники, наносят большие материальные убытки хозяйству, гибнут люди.

Перегляди: 1015