Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Категорія: Подільське МКУ ГУ ДСНС Створено: Вівторок, 16 лютого 2016 Останнє оновлення: Вівторок, 16 лютого 2016 Опубліковано: Вівторок, 16 лютого 2016 Автор: Добрянський С.Ф., начальник Котовського МРВ ГУ ДСНС України в Одеській області

   Котовський МРВ ГУ ДСНС в Одеській області інформує стосовно проведення   перевірок

На протязі 2016 року діють обмеження на проведення перевірок підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік, які запроваджені вимогами п. 3 розділу II«Прикінцеві положення» Закону України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII«Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Перевірки у 2016 році підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу Кабінету Міністрів України, за заявкою суб'єкта господарювання щодо його перевірки, згідно з рішенням суду або згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України.

Відповідно до частини І ст. 49 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» Кабінет Міністрів України на основі та на виконання Конституції і законів України, актів Президента України, постанов Верховної Ради України, прийнятих відповідно до Конституції та законів України, видає обов'язкові для виконання акти - постанови і розпорядження.

Відповідно до ч.5 ст. 124 Конституції України судові рішення ухвалюються іменем України і є обов'язковими до виконання на всій їїтериторії усіма без винятку органами державної влади, місцевого самоврядування, підприємствами, організаціями, установами, посадовими особами,   а також   окремими  громадянами та їх об'єднаннями.

Поряд з цим, відповідно до ч.3 ст. 3 Закону України від 23.02.2012 року №4448-VІ «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності» органам державного нагляду (контролю), їх посадовим особам забороняється здійснювати щодо фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб заходи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, якщо їх діяльність не віднесена до високого ступеня ризику відповідно до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

         В той же час діючим законодавством України будь-яких обмежень на проведення перевірок підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців з обсягом доходу понад 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік не встановлено. Перевірка повинна здійснюватись у відповідності з вимогами ст.ст. 5, 6 ЗУ № 877 « Про основні засади державного нагляду   (контролю) у сфері господарської діяльності» та Порядку проведення перевірок.

   Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 04.11.2015 року № 902 "Деякі питання проведення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" затверджено Порядок складення та затвердження плану комплексних планових заходів державного нагляду (контролю). План комплексних заходів затверджується наказом Мінекономрозвитку та оприлюднюється на його офіційному веб-сайті. З урахуванням плану комплексних заходів органи державного нагляду (контролю), включені до плану, розробляють та затверджують свої квартальні та річні плани заходів державного нагляду (контролю).

На офіційному веб-сайті Головного управління ДСНС України в Одеській області розміщено відкоригований План проведення перевірок суб’єктів господарювання в 1-му кварталі 2016 року з урахуванням змін до Плану комплексних планових заходів державного нагляду (контролю) органів державного нагляду (контролю) на 2016 рік, затверджених наказом Мінекономрозвитку України від 01.02.2016 року № 141.

Добрянський С.Ф., начальник Котовського МРВ ГУ ДСНС України в Одеській області


Перегляди: 796