Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Категорія: Подільське МКУ ГУ ДСНС Створено: Вівторок, 29 березня 2016 Останнє оновлення: Вівторок, 29 березня 2016 Опубліковано: Вівторок, 29 березня 2016 Автор: Чухно М.Я., провідний інспектор Котовського МРВ ГУ ДСНС

СПАЛЮВАННЯ ОПАЛОГО ЛИСТЯ – ЗАБОРОНЕНО!

images 1images 3

 

Спалювання сухих рослинних залишків (трави, сухостою, опалого листя) стало для наших громадян настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю людей, що призводить до виникнення пожеж та значного задимлення міста, крім того зростає загроза загорянням житлових будинків, погіршується видимість на дорогах, збільшується частота ДТП.  Дим від вогнищ у туманні дні може утворювати смог і надовго зависати в повітрі. Це стало справжнім лихом як для нашого міста, так і для області в цілому.

         Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

    Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Особливо збільшується кількість такого роду пожеж у весняно-літній період.

Багато хто не знає, що  масове спалювання листя призводить до такого забруднення атмосфери, яке порівняне з могутніми промисловими викидами. При згоранні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється майже 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, важкі метали та низка канцерогенних сполук. З димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотрутніших для нашого організму речовин. Погіршується самопочуття людей, загострюються деякі хронічні захворювання, особливо у осіб, які страждають на астму.

КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО:

- спалювати рослинні залишки на території підприємств, установ, організацій і населених пунктів, за винятком випадків, коли це здійснюється з використанням спеціальних установок;

- спалювати всі види відходів на прибудинкових територіях і в сміттєзбірниках, на території зелених насаджень.

З огляду на викладене громадянам слід замислитись, чи варто тепер випалювати суху траву, бур’ян, опале листя тощо, перетворюючи родючі землі навколо нас на попелище, додаючи роботи пожежним, наносячи шкоду навколишньому природному середовищу, собі й оточуючим, своїм нащадкам та державі.

Застерігаємо мешканців міста та району, що розводити багаття вкрай небезпечно для екологічного простору і життя людей. Не будьте байдужими до цього, утримуйтесь самі та роз'яснюйте іншим, адже нам усім потрібне чисте повітря.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

 

Чухно М.Я., провідний інспектор Котовського МРВ ГУ ДСНС 

Перегляди: 886