Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Категорія: Подільське МКУ ГУ ДСНС Створено: Середа, 31 травня 2017 Останнє оновлення: Середа, 31 травня 2017 Опубліковано: Середа, 31 травня 2017 Автор: Начальник Подільського МРВ ГУ ДСНС України в Одеській області підполковник служби цивільного захисту Добрянський С.Ф.

2016Причинами виникнення пожеж в природних екосистемах є необережне поводження з вогнем дітей та дорослих, спалювання сухої рослинності та пожнивних залишків (стерні), сміття поблизу житлових будинків і на території, прилеглій до лісових масивів, іскри з вихлопних труб автотранспорту, блискавки, самозаймання,  промасленого обтирального матеріалу, ефект фокусування сонячних променів на склі та консервних бляшанках, залишених людьми на природі. Причиною 90% пожеж в природних екосистемах є діяльність людини.

Головам сільських рад, керівникам сільгосппідприємств та лісогосподарства пропонується вжити дієвих заходів з наступних питань, а саме:

- про тимчасове обмеження відвідування населенням лісів і в'їзду до них автотранспортних засобів у період оголошення високого та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки;

-  про проведення в лісових масивах пожежонебезпечних лісогосподарських робіт;

- про створення та поновлення мінералізованих смуг та протипожежних розривів в лісових масивах, сільгоспугіддях, які розташовані або примикають до населених пунктів;

- про проведення керівниками установ, організацій, профілактично-роз'яснювальної роботи серед населення щодо правил поведінки і дотримання пожежної безпеки під час перебування в лісових масивах та порядку дій у разі виникнення пожеж;

- про відповідальності власників земельних ділянок за спалювання сухої трави та залишків рослинності, на територіях яких виникають загоряння, у тому числі щодо компенсації збитків за гасіння пожеж як умисні діяння.

Подільський МРВ ГУ ДСНС України в Одеській області звертається до мешканців  міста та районну з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки, а власників (орендарів) сільськогосподарських земель застерігаємо про відповідальність згідно ст.245 Кримінального Кодексу України.

Так, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом - караються штрафом від 5100 до 8500 грн., або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на тої самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки,- караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років. 

Начальник Подільського  МРВ

ГУ ДСНС України в Одеській області

підполковник служби цивільного захисту Добрянський С.Ф.

Перегляди: 727