Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Категорія: НОВИНИ МІСТА Створено: П'ятниця, 29 травня 2020 Останнє оновлення: Субота, 30 травня 2020 Опубліковано: П'ятниця, 29 травня 2020 Автор: Перший заступник голови комісії – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради А.В. КОРЧОВИЙ


УКРАЇНА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ПОДІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ

БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

проспект Шевченка, 2, м. Подільськ, Одеської області, 66300, тел. 2-45-54

 


ПРОТОКОЛ № 22/2020

позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Подільської міської ради

 

від 29 травня 2020 року

Головував: перший заступник голови комісії Корчовий А.В.

Присутні:       члени комісії

Запрошені:   за окремим списком

Порядок денний:

1. Щодо продовження карантину спричиненого коронавірусом COVID-19 та зняття деяких обмежувальних заходів на території міста Подільськ

Епідемічна ситуація із захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 на території місті Подільськ та Подільського району станом на 29.05.2020 року: -  загальна кількість хворих з амбулаторно підтвердженим діагнозом на території м. Подільськ та Подільського району становить 423 випадки, із них місто Подільськ – 322 випадки, Подільський район - 94 випадки, інші - 7 випадків. 8 летальних випадків із них: м. Подільськ – 7, Подільський район – 1, одужало – 92 особи із них місто Подільськ – 63 особи, Подільський район – 29 осіб.

Відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанов Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», від 04.05.2020 року № 343 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», від 20 квітня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», враховуючи показники та співвідношення по встановленим критеріями по місту Подільськ:

інцидентність за останні 7 днів складає (при нормі менше 4,8 осіб) 4 особи на 40 тис. населення;

завантаженість ліжок в профільній Подільській міській лікарні становить 21% (із 126 ліжок зайнято 28);

середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції за останні 7 днів складає (при нормі більше 4,8 осіб) 30 осіб на 40 тис. населення, та фактичному отриманні результатів тестування методом полімеразної ланцюгової реакції із затримкою в 5-15 днів, комісія

ВИРІШИЛА:

1. Частково зняти карантинні обмеження за умови дотримання протиепідемічних заходів, а саме:

- З 31 травня 2020 року, за умови виконання вимог визначених в Постановах Головного державного санітарного лікаря № 14 від 27.04.2020 року та № 21 від 16.05.2020 року та результатами перевірки міською комісією суб’єктів господарювання на території ринку щодо їх готовності до роботи, дозволити роботу КП «Подільський міський ринок»  з 07 год. 00 хв. до 14. год.00 хв. в середу, п’ятницю та неділю.

В разі невиконання та недотримання встановлених санітарних та протиепідемічних заходів робота суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю на території КП «Подільський міський ринок» буде заборонена.

 

- З 01 червня 2020 року дозволити роботу закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, тощо) з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках,  у тому числі під тентами, на верандах, за умови:

- дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення за одним столом 4 осіб (без урахування дітей віком до 14 років);

- якщо суб’єкт господарювання, який проводить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”;

- забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту;

- перебування відвідувачів, крім часу приймання їжі в засобах індивідуального захисту;

- дотримання суб’єктом господарювання встановлених санітарних та протиепідемічних заходів в закладах громадського харчування;

- дотримання персоналом при наданні послуг «Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при роботі закладів громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» затверджених Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 року № 18.

В разі недотримання встановлених санітарних та протиепідемічних заходів діяльність суб’єкта господарювання буде припинено.

2. Керівникам транспортних підприємств, що здійснюють пасажирські перевезення на міських маршрутах з 01.06. 2020 року відновити роботу міського транспорту загального користування, що здійснює пасажирські перевезення на міських маршрутах, за умови:

- забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно;

- перебування пасажирів в транспорті виключно в засобах індивідуального захисту, зокрема респіратори або захисні маски, у тому числі виготовленими самостійно.

- перевезення пасажирів в межах  кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб;

- проведення заходів поточної дезінфекції транспорту в обідню перерву та після закінчення робочого дня.

3. На період проведення карантинних заходів залишається під забороною:

- робота закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес центрів, танцювальних шкіл, колективів, студій, клубів, закладів ресторанного господарства (громадського харчування в приміщеннях).

- адресна доставка замовлень;

- торгівля з машин;

- торгівля поза магазинами (включаючи пересувну мережу);

- розміщення товарів біля магазинів (в тому числі тимчасових споруд);

- проведення масових заходів;

- переміщення людей групами більш ніж 8 чоловік (крім супроводу дітей);

- перебування в громадських місцях без маски чи респіратора;

- перебування в громадських місцях осіб, які не досягнули 14 років, без супроводу дорослих;

- перебування на вулиці без документів, що засвідчують особу;

- доступ до храмів та церков, що розташовані на території міста Подільськ, для їх відвідування громадянами;

- самовільно залишати місця обсервації/самоізоляції.

4. ВП «Подільський міжрайонний відділ лабораторних досліджень ДУ «Одеський  ОЛЦ  МОЗ України» (Яковленко А.В.) продовжити роботу щодо:

- проведення моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, тяжкі гострі респіраторні захворювання, пневмонії, підозри на COVID-19 серед населення м. Подільськ, з метою своєчасного  проведення протиепідемічних заходів.

- проведення епідеміологічного розслідування кожного випадку підозри на COVID-19, з уточненням джерела інфікування, визначенням кола контактних осіб для проведення медичного спостереження за ними протягом інкубаційного періоду та їх лабораторного обстеження.

- проведення заключної дезінфекції у кожному вогнищі підозри на COVID-19.     

5. Подільському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області (Овсяницькому С.В.): забезпечити здійснення держнагляду у сфері санітарного законодавства за дотриманням тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів.

6. Начальнику управління економічного розвитку Подільської міської ради (Омельчук А.М.)

- довести до суб’єктів господарювання інформацію пункту 1, 2 протоколу;

- 30.05.2020 року з 12 год.00 хв. спільно з представниками Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, здійснити комісійну перевірку готовності до роботи ринку та суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю на його території;

- спільно з представниками Подільського відділу поліції ГУ НП в Одеській області, Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, ВП «Подільський міжрайонний відділ лабораторних досліджень ДУ «Одеський ОЛЦ МОЗ України» проводити постійні рейди на території міста, з приводу дотримання суб’єктами господарювання умов встановлених санітарних та протиепідемічних заходів.

7. Відділу інформаційної політики та зв’язків з громадськістю управління забезпечення діяльності виконавчого комітету та міської ради (ЗАХАРОВУ Я.В.), продовжити профілактично-роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання обмежувальних заходів, правил поведінки та профілактики гострої вірусної інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, першого заступника голови комісії КОРЧОВОГО А.В.

 

Перший заступник голови комісії – заступник

міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                   А.В. КОРЧОВИЙ

 

Секретар комісії - заступник начальника управління

забезпечення діяльності виконавчого комітету та

міської ради з питань надзвичайних ситуацій та

цивільного захисту населення                                                                       Ю.О. ДЗВОНЕНКО

Перегляди: 906