Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Категорія: Міськрайонний центр зайнятості Створено: Четвер, 27 грудня 2018 Останнє оновлення: Четвер, 27 грудня 2018 Опубліковано: Четвер, 27 грудня 2018 Автор: Журавльова В.
Останнім часом багато (особливо великі) компанії вдаються до такого методу, як тестування при прийомі на роботу нових співробітників.
Навіщо це робити?
А тому, що резюме і документи про освіту відображають тільки загальні дані і не дають уявлення про особистість або додаткових навичках претендента. Тоді, як часто, якість виконаної роботи залежить не від кваліфікації працівника, а від його вміння працювати з різними людьми або аналізувати великий потік інформації, від правильної мотивації або стійкого психологічного стану. Грамотно складений тест істотно спрощує систему відбору.
Експерти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна зібрали основні відомості про види тестувань та рекомендації, як їх пройти.
Категорії тестів:
1. Особистісні (психологічні), спрямовані на оцінку психічних кордонів людини, тобто з'ясування особливостей його поведінки в тій чи іншій ситуації, його цінностей і темпераменту. Найбільш популярні з них: тест Люшера (крім усього іншого, з його допомогою виявляють схильність до депресій або песимізму); тест Бріггса і Майерса (дає можливість визначити психотип людини і схильність до виду діяльності та співвіднести отримані дані з пропонованої посадою).

2. Професійні, що дозволяють визначити рівень профзнань здобувача. Найбільш актуальні для економістів, касирів, бухгалтерів. 3. Інтелектуальні. Цей вид тесту не має прямого відношення до займаної посади, він має на меті визначити рівень розумового розвитку в цілому. Найпоширенішими є тести Айзенка і Амтхауера - знаменитий тест IQ, за допомогою якого і визначається здатність будувати логічні ланцюжки і виявляти закономірності.

3. Інтелектуальні. Цей вид тесту не має прямого відношення до займаної посади, він має на меті визначити рівень розумового розвитку в цілому. Найпоширенішими є тести Айзенка і Амтхауера - знаменитий тест IQ, за допомогою якого і визначається здатність будувати логічні ланцюжки і виявляти закономірності.
4. На уважність. Зазвичай проводять серед претендентів на посади, які передбачають роботу з документами і розрахунками. Найпопулярніший - тест Мюнстерберга, в якому містяться завдання на виявлення помилок в тексті або пошук слів з певним значенням.
5. На стресостійкість. Проводиться серед тих, чия робота пов'язана зі складними ситуаціями: для пожежників, ліквідаторів надзвичайних ситуацій, працівників поліції, лікарів. Від того, на скільки людина зібраний і вміє концентруватися, буде залежати не тільки якість його роботи, а й, можливо, життя. Рівень самоконтролю і психологічної стійкості визначають за допомогою тесту Роршаха.
6. Мовні. Їх проводять у тому випадку, якщо майбутній працівник в ході своєї професійної діяльності зобов'язаний буде знати кілька мов, причому володіти ними на належному рівні. Як правило, тут застосовуються звичайні тести, які, власне, виявляють тільки практичні навички спілкування і правопису.
Результати тестів оцінює штатний або запрошений психолог компанії.
Причому чим більше тестів пройшов здобувач - тим точніше результат. Однак треба розуміти, що дані результати - не єдиний критерій прийняття рішення про прийом на роботу. До речі, ці самі результати обов'язково повинен оцінити безпосередній керівник, адже саме за ним буде остаточне рішення про прийом того чи іншого кандидата.
Як успішно пройти тестування:
1. Не хвилюйтеся. Від результатів тесту не залежить ні ваше життя, ні кар'єра, ні добробут.
2. Зосередьте увагу на питанні і відповідайте максимально розгорнуто.
3. Не «Липкі» на якомусь з питань, сумніваєтеся - йдіть далі. У деяких випадках потрібен не 100% результат, а кількість правильних відповідей.
4. Уважно читайте умови і тех.часть.
5. Постарайтеся дізнатися заздалегідь, який саме вид тестування вас чекає - так ви зможете підготуватися.
Але найголовніше при проходженні будь-яких тестів - це впевненість в собі і в своїх силах. Якщо ви вірите в себе, в вас повірить і роботодавець.

Виконавець: Журавльова В. т. 2-02-65

safe image

Перегляди: 512