Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Категорія: Міськрайонний центр зайнятості Створено: Середа, 02 серпня 2017 Останнє оновлення: Середа, 02 серпня 2017 Опубліковано: Середа, 02 серпня 2017 Автор: Фахівець Подільського МРЦЗ Устичук Л.А.

2268

Людина - не товар!

 

        З нагоди проведення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми в Подільському МРЦЗ пройшов черговий семінар для 21 особи, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, за темою «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці». На семінар була запрошена головний спеціаліст з питань дотримання законодавства про працю відділу праці та соціально-трудових відносин УСЗН Подільської міської ради  Сарницька О.В..

      Розпочала захід фахівець відділу активної підтримки безробітних Наталія Мамулат  з інформації про стан ринку праці міста та району, умови праці, вимоги до претендентів на вакантні робочі місця, наголошуючи на перевагах легального працевлаштування в межах країни.Вона також повідомила про нові сучасні технології, які використовує служба зайнятості у своїй роботі.

      Оксана Сарницька в своєму виступі перед присутніми наголосила на тому, що саме відсутність знань про відповідальність за нелегальне перебування в країні або нелегальну працю робить трудових мігрантів уразливими для торговців людьми. О. Сарницька розповіла  на  що потрібно звертати особливу увагу при виїзді за кордон з метою працевлаштування, щоб не потрапити в тенета агентств-шахраїв, ознайомила з  фактами та  статистикою нелегальної трудової міграції, історією торгівлі людьми у світі та Україні, обговорила з присутніми    найвідоміші шахрайські схеми, що застосовуються посередниками на практиці.   

         Обов’язок служби зайнятості застерегти та попередити шукачів роботи про небезпеку, яка чекає на них у разі нелегальної трудової міграції. Наталія М запропонувала присутнім звернути увагу на інформаційний куточок щодо нелегальної трудової міграції, де кожний має можливість отримати вичерпну інформацію з питань працевлаштування за кордоном, дізнатися про ризики нелегальної трудової міграції і, як наслідок, торгівлі людьми. Учасники семінару отримали тематичні буклети.

Виконавець:

Фахівець Подільського МРЦЗ

Устичук Л.А.

Т. 2-02-65

P1010047

Перегляди: 764