Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

Категорія: Звіти депутатів Створено: П'ятниця, 09 лютого 2018 Останнє оновлення: П'ятниця, 09 лютого 2018 Опубліковано: П'ятниця, 09 лютого 2018 Автор: Секретар Подільської міської ради Волошина Г.І.

Звіт секретаря Подільської міської  ради  VІІ скликання

ВолошиноЇ Галини Іванівни по виконанню власних повноважень

за 2017 рік.

Діяльність секретаря міської ради регламентується частиною 2 статті 42, статтею 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», Регламентом Подільської міської ради Одеської області VII скликання, затвердженого Подільською міською радою на засіданні другої сесії 24. 11. 2015 року. Одним з головних напрямків роботи секретаря міської ради є організація діяльності міської ради. Перш за все підготовка та проведення сесій.

До складу Подільської міської ради сьомого скликання  обрано 34 депутати, які представляють 7 політичних партій: Блок Петра Порошенка «Солідарність», Радикальна Партія Олега Ляшка, Народна Партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»,  «Опозиційний блок»,  Українське об’єднання патріотів - «УКРОП», Партія «Відродження», Партія «Наш край».                   

У складі Подільської міської ради оголосили про своє створення та діють дві депутатські групи: ”Наше місто”, “Рідне місто”, та дві  фракції: фракція політичної партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» , фракція політичної партії «Опозиційний блок».

Подільська міська рада VII скликання розпочала свою роботу в листопаді 2015 року за результатами виборів, що відбулися в жовтні цього ж року. З цього моменту і до кінця 2017 року було організовано і проведено  тридцять сесій міської ради,  на яких було розглянуто 404 питання та прийняті відповідні рішення, що стосуються життєдіяльності міста. За напрямками суспільного значення:

-питання демократичного розвитку громади;

-бюджетні та соціальні питання;

-питання організації роботи ради та її органів;

-земельні питання;

-питання майна громади ;

-питання розвитку комунального господарства;

-питання архітектури ;

-питання оборонної роботи;

-інші питання.

Окрім рішень, що стосуються життєдіяльності міста, Подільською міською радою прийнято ряд звернень до Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, які звертали увагу органів центральної влади на проблеми всеукраїнського характеру.

Основною формою роботи міської ради є проведення пленарних засідань сесій та засідань

постійних комісій.

Протягом минулого 2017 року  -– у відповідності до моїх посадових обов’язків ,було організовано та підготовлено 12 пленарних засідань, (1 позачергова сесія , що  було пов’язано з необхідністю розгляду та вирішення бюджетних питань).    Найбільша кількість рішень, що розглядалися на сесіях – земельні питання,  архітектури, питання фінансового характеру,  житлово-комунальні питання , питання розвитку економіки, соціального захисту жителів нашого міста.

Усі сесії були організовані та проведено у відповідності до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”  та Регламенту Подільської   міської ради.  Прийняті на сесіях рішення та документи  упорядковані належним чином .

З метою забезпечення відкритості та прозорості міської ради, виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» на  офіційному сайті Подільської міської ради знаходяться усі рішення міської ради. За 20 днів до пленарного засідання на сайті міської ради  офіційно оприлюднювалися проекти рішень, оголошення стосовно дати, часу та місця проведення засідань сесії,  розпорядження міського голови стосовно скликання сесії. Таким чином, будь-який мешканець міста мав змогу ознайомитися з проектами рішень, Програм, Положень, регуляторних  актів, та надати свої пропозиції чи зауваження.

Після їх прийняття на сесії, рішення розміщуються на інтернет-сторінці міської ради, а окремі -опубліковуються в засобах масової інформації (за потребою). Також , у визначенні чинним законодавством терміни,  оприлюднюються  результати поіменного голосування депутатів міської ради.

Після кожної сесії забезпечено своєчасне доведення рішень міської ради до виконавців, голів постійних комісій, також копії рішень надаються фізичним та юридичним особам згідно звернень. За виконанням рішень здійснюється постійний контроль.

На сесіях міської ради розглядалися депутатські запити та звернення, з яких приймалися відповідні рішення.

Як цього і вимагає Регламент, за звітний період усі засідання сесій Подільської міської ради та постійних депутатських комісій проводилися відкрито. Гласність засідань сесій забезпечувалася шляхом надання можливості проведення у залі фото, відео, звукозапису, а також їх ,а також  через роботу ТК “Подільське ефірне телебачення”), висвітлення матеріалів роботи Ради у місцевих засобах масової інформації, в тому числі електронних та друкованих. Телекомпанія “ Подільське телебачення”також підготувала та оприлюднила понад 70 сюжетів в ефірі.

Робота постійних депутатських комісій міської ради.

Протягом звітного періоду забезпечувалася стабільна та продуктивна діяльність 6 постійних  комісій Подільської міської ради, утворених на другій сесіївідповідно до ст. 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за напрямками роботи а саме:

1) мандатна комісія з питань депутатської діяльності  та етики;

2) комісія з питань  бюджету ;

3) комісія по будівництву, житлово-комунальному господарству, благоустрою, екології та земельних відносин;

4) комісія з соціальних питань, охорони здоров’я та освіти;

5) з питань економіки, підприємництва, транспорту, звʼязку та торгівлі;

6) комісія з питань законності та правопорядку.

Відповідно  до пунктів 2, 3 статті 18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Регламентом Подільської міської ради Одеської області VII скликання, депутат місцевої ради забовʼязаний брати участь у роботі ради, постійних комісій та інших її органів , до складу яких він входить, всебічно  сприяти виконанню ії рішень.

У  2017 року відбулось 70 засідань постійних комісій, з них: 58 профільних та 12 спільних засідань депутатських комісій. Протягом звітного періоду депутати міської ради брали активну участь у роботі ради, постійних комісій. Засідання комісій відбувається відповідно до графіку, або скликаються у разі необхідності. Графіки роботи постійних депутатських комісій запропоновані та затверджені рішеннями самих комісій з урахуванням пропозицій управлінь, відділів виконавчого комітету міської ради та представників громади міста для забезпечення  оперативнішого та детальнішого опрацювання питань, що входять до компетенції кожної комісії.

 На засіданнях комісій розглядалися проекти  рішень, звернення громадян, питання, подані відділами  виконавчого комітету міської ради.  У 2017 році на засіданнях комісій розглянуто 179 питань. За звітний період, за результатами розгляду та обговорення  питань порядків денних сесій, з урахуванням зауважень та пропозицій  депутатів, було прийнято  169 рішень міської ради.

Підготовка та розгляд питань на сесію –   напружена, ділова робота в постійних  комісіях, депутатських групах. Проекти рішень, які виносяться на сесіі,  готуються і приймаються в результаті ділових дискусій, детального аналізу, обговорень. В межах своїх комісій та депутатських повноважень, депутати іноді мають різні погляди, пропозиції щодо тих чи інших питань чи проектів рішень і завжди мають можливість висловити свою думку. Це нормальна ситуація, адже депутати нинішнього скликання, що дуже важливо, розуміють та навчились слухати один одного. Завдячуючи такій співпраці, в сесійну залу питання потрапляє вже після детального обговорення та вироблення спільної позиції на засіданнях постійних комісій. Саме такий підхід - конструктивна позиція, поміркованість, розуміння проблем, вміння слухати своїх опонентів і домовлятись заради інтересів громади на сьогодні, наш основний здобуток, спираючись на який ми повинні йти далі.

Як завжди, активну позицію займають і ефективно працюють практично всі постійні комісії

міської ради.  Особливо, хочеться відмітити плідну роботу постійної депутатської комісії з питань ЖКХ(голова комісії Перепелиця О.П) , бюджетної комісії (голова Понепалюк В.В. та комісії з соціальних питань (голова Якубовська Н.С.).  Питання, які розглядаються на засіданнях постійних комісій і пов’язані з діяльністю міської ради, відповідають конституційним і правовим нормам і є актуальними протягом звітного періоду. Проекти рішень, які виносилися на розгляд сесії, готуються на основі рекомендованих висновків постійних комісій.   Висловлюю подяку всім депутатам за плідну роботу, за докладені ними  зусилля у забезпеченні злагодженої роботи міської ради, підвищенні тим самим авторитету органів місцевого самоврядування.

Важливим напрямком у роботі міської ради є прийняття міських програм. На сесіях розглядалися питання про хід виконання Програм, прийнятих міською радою сьомого скликання. Наявність програм, перш за все, дає можливість у міському бюджеті передбачити кошти на їх реалізацію. Крім того, це документи, які дають можливість розробити заходи для вирішення економічних, соціальних, житлово-комунальних та інших проблем, прогнозувати роботу на майбутнє. Протягом 2017 року депутатським корпусом  були внесені зміни та доповнення до 13  діючих міських  програм та затверджено 15 нових.

На сесіях міської ради ради було розглянуто 3 депутатських запита та звернення, по яких прийняті відповідні рішення.

Затверджуючи План роботи з орієнтовним графіком проведення сесій, депутати мають

змогу заздалегідь спланувати свою роботу чи відпустку, підготувати необхідні пропозиції щодо проектів рішень Порядку денного.

Про активність депутатського корпусу свідчить і стан відвідування засідань сесій та участі в їх роботі. В середньому на кожній сесії були присутні 25 депутатів з 34.

  Робота депутатів у виборчих округах.

Особливу увагу депутати  міської ради приділяють зустрічам з громадянами.  Забезпечено особистий прийом  виборців депутатами міської ради згідно затвердженого графіка.  Кожний з депутатів має графік та визначене місце для прийому, інформація про це оприлюднена на офіційному сайті Подільської міської ради, поряд з іншою інформацією (персональні дані, телефон, електронна адреса). Такі ж  відомості розміщені на стенді в приміщенні виконавчого комітету міської ради. Протягом року до депутатів міської ради звернулося чимало громадян міста. Постійно проводилася робота щодо вирішення проблемних  питань подільчан. У зверненнях найбільш актуальними були: -земельні питання; 

- питання щодо ремонту будинків у місті;-

- матеріальна допомога;
- допомоги учасникам АТО.

- видалення аварійних та старих дерев,

- проведення освітлення вулиць та ремонту доріг,

- дотримання Правил благоустрою, відносин з сусідами, тощо

За результатами зустрічей депутати подавали звернення до виконавчих органів міської ради. Цілий ряд потреб громади були задоволені у 2017 році, на 2018 рік заплановані заходи щодо позитивного реагування на інші звернення. При цьому ці питання знаходяться на постійному контролі з боку міського голови та депутатського корпусу.

Протягом 2017 року надавалась інформаційно-методична допомога депутатам міської ради.   Було організовано та проведено три навчання для депутатів міської ради, темами яких були питання запобігання проявам корупції, особливості заповнення електронних декларацій про майно та доходи, проведення звітів перед виборцями про їх роботу Заняття проводилися фахівцями виконавчого комітету. Депутати міської ради також мали змогу індивідуально підвищувати кваліфікацію шляхом участі в семінарах, форумах, які проводилися як в Одесі, так і в інших містах України, зокрема в Києві та Харкові.

Будучи на посаді секретаря,  відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та функціональних обов’язків, відповідаю за:
- організацію підготовки сесій міської ради, питань, що вносяться на розгляд ради;

- оприлюднення проектів та рішень ради відповідно до Закону України «Про доступ до    публічної інформації», своєчасне доведення рішень міської ради до виконавців і населення;

- підготовку на розгляд міської ради питань щодо Регламенту ради;

- координацію діяльності постійних та інших комісій міської ради, надання їм доручень,          сприяння організації виконання їх рекомендацій;

- сприяння депутатам міської ради у здійсненні їх повноважень;

- організацію навчання депутатів міської ради;

- вирішення за дорученням міського голови інших питань, що повʼязані з діяльністю ради та ії органів.

приймаю участь у підготовці та проведені узаходів, які проводились в місті до державних та професійних свят.

 Відповідно до розпорядження міського голови, в  2017 році, під  моїм головуванням, було  проведено  засідання атестаційної комісії. В результаті її роботи було заслухано та атестовано 92 посадових особи управлінь, відділів (структурних підрозділів) Подільської міської ради.

Також , у звітному періоді , я проходила навчання в Одеському регіональному інституті державного управління (Національній академії державного управління при Президентові України) -курси «Актуальні питання реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Бюджетна децентралізація».

Приймала участь у семінарі «Мери, лідери змін», в рамках заходів проекту Конгресу Ради Європи «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні»

Як секретар міської ради, постійно вела прийом громадян з різних питань, надаючи консультативну та практичну допомогу, згідно графіка, в середу щотижнево з 8.00. до17.00 .  У «Журналі реєстрації особистого прийому громадян» зареєстровано 95 звернень громадян, які опинились у скрутних ситуаціях. Всього було  вирішено по суті 57 заяв.

Крім повноважень секретаря, я одночасно виконую повноваження депутата 21-го  територіального виборчого округу  міста Подільськ. Вважаю, що  робота депутата на окрузі - це повсякденна, щогодинна робота, адже в багатьох випадках тільки депутат може донести до влади найбільш гострі проблеми округу та домагатися їх вирішення. За  поточний період,  згідно мого клопотання,через Коордаційну раду була надана матеріальна допомога з місцевого бюджету 3 особам. В силу своїх можливостей, я намагалася вирішувати  проблемні питання виборців. Так,  інваліду-ліквідатору аварії на Чорнобильськії АЕС , на його прохання, при моєму сприянні було проведено благоустрій придомової ділянки шляхом асфальтування. Сприяла облаштуванню ливневої канализації по вул. Ватутіна.

Приймала участь у заходах, які проводились в місті до державних та професійних свят.

В  моєму плані роботи на наступний рік :

1. Організація та проведення пленарних засідань та роботи в постійних комісіях.

2. Організація та проведення навчання депутатів.

3. Сприяння в організації та залучення депутатського корпусу  міста до культурно

- масових  заходів міської ради.

4. Організація заходів по обміну досвідом з депутатами рад попередніх скликань та з різних міст області та України.

5. Сприяння в організації звітності депутатів міської ради та роботи на виборчих округах.

Підсумовуючи роботу міської ради за 2017 рік можна відмітити, що вона була злагодженою, пріоритетом завжди, навіть у суперечках, дебатах ставали конструктивні рішення. Робота кожного депутата була направлена, в цілому, на реалізацію спільно виробленої програми розвитку нашого міста.

Щодо роботи з виборцями – слід зазначити, що не завжди ця робота була продуктивною. Зокрема,  не всі депутати звітували перед виборцями про свою роботу.  Сподіваюсь, і в майбутньому на  злагоджену роботу депутатів незалежно від партійної приналежності  на  благо Подільської міської громади.

              Секретар міської ради                                                  Г. І.Волошина

Перегляди: 973