Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

        На виконання вимог Закону України «Про житлово – комунальні послуги» Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 17.04.2019 року № 373 «Деякі питання надання пільг на оплату житлово – комунальних послуг у грошовій формі» (далі Постанова).

         Вказаною Постановою затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово – комунальних послуг у грошовій формі (далі - Порядок), а також внесено зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України.

        Порядком визначено механізм надання пільг у грошовій формі, операційні дії щодо виплати пільг у грошовій безготівковій формі та у готівковій формі, окреслено перелік пільг, оплата яких здійснюватиметься у грошовій формі.

         Згідно з Порядком змінюється не лише підхід до виплати пільг, а й до їх розрахунку.

         Зокрема, Порядком встановлено, що з 01.10.2019 року структурні підрозділи з питань соціального захисту населення на підставі даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги та інформації, отриманої від управителів, виконавців комунальних послуг, ОСББ (ЖБК), щомісяця розраховуватимуть суму пільги виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом, кількості членів сім'ї, які мають таке право відповідно до законодавчих актів, зазначених у пункті 3 цього Порядку, та визначені статтею 51 Бюджетного кодексу України, та з урахуванням встановлених державних соціальних нормативів у сфері житлово – комунального обслуговування.

        Відповідно до пункту 7 Порядку виплата розрахованої суми пільги здійснюється у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок Мінсоцполітики в АТ «Ощадбанк» на підставі укладеного між Мінсоцполітики та АТ «Ощадбанк» договору.

        За заявою пільговика виплата пільги може здійснюватися у готівковій формі з місяця, що настає за місяцем подання такої заяви структурному підрозділу з питань соціального захисту населення, у якій зазначаються реквізити поточного рахунка, відкритого пільговиком в АТ «Ощадбанк».

         Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об'єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

         У разі отримання від управителів, об'єднань, виконавців комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного місяця здійснюється у грошовій безготівковій формі.

     За більш детальною інформацією звертатися до Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров'я Подільської міської ради за адресою м. Подільськ, вул. Соборна, 229, кабінет № 4, телефон для довідок 3-00-35.

     Директор Департаменту                                                            Н.В. Кушнір