Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури

Подільської міської ради

з 04.02.19р. по 11.02.19р.

 

В міському Будинку культури:продовжували свою роботу колективи МБК: “народний” фольклорний ансамбль “Натхнення” з метою вдосконалення виконання вивчених творів та поповнення репертуару, “зразкова” вокальна студія “Непоседи” та “зразкова” хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток їх творчих здібностей, вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою поповнення репертуару та участі у заходах.

   Впродовж тижня за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтва: вокал, хореографія та декоративно-прикладне мистецтво.

6 лютого відбулося чергове засідання клубу за інтересами “Українська скарбничка”. Спільність інтересів та доброзичлива атмосфера сприяють проведенню корисних та цікавих зустрічей, адже майстри діляться власним досвідом та знаннями з різних напрямків декоративно-прикладного мистецтва.

   Продовжує свою роботу hand-made студії “Арт'elь”. З метою виявлення та розвитку творчих здібностей талановитих мешканців нашого міста з різних напрямків декоративно-ужиткового мистецтва проводяться безкоштовні та цікаві майстер-класи для людей будь-якого віку. Аби стати учасником потрібно мати лише бажання.

Протягом тижня продовжувалася підготовка до проведення загальноміського фестивалю дитячої та юнацької творчості “Zirka-fest”. 9 лютого відбувся відбірковий тур фестивалю у номінаціях “вокал”, “хореографія” та “ведучі концертних програм”.

Протягом тижня проводилися зйомки циклу передач телепроекту “Жіночі долі”.

В центральній бібліотеці:З нагоди Року Китаю в Україні в центральній міській бібліотеці з 4 лютого протягом 2019 року буде демонструватися книжкова виставка - інсталяція «Піднебесна імперія». Китай–одна з тих країн, які, напевно, ніколи не припинять дивувати весь навколишній світ. Інший спосіб життя, традиції і звичаї цієї нації викликають здивування. З виставки Ви дізнаєтесь пронезвичайніфактипроКитайійогожителів, які вражають до глибини душі…Представлена науково популярна та художня література ознайомить читачів з історією, географією, культурою країни. Також користувачам буде цікаво дізнатися про китайських філософів, з надзвичайно цікавою медичною системою Китаю, китайським менталітетом та особливостями повсякденного життя. Тож запрошуємо всіх читачів у центральну міську бібліотеку на знайомство з країною відкриттів та несподіванок!

В бібліотеці – філії: кожна країна розвивається своїм шляхом, віками формується її культура, мова, менталітет. Українська нація пишається своїми моральними цінностями і надбаннями, але щоб упевненими кроками іти вперед, ми також повинні цікавитись культурою і звичаями інших країн. Об’їхати весь світ – мрія для багатьох майже нездійснена, тому учнів 6-А кл. запрошено на екскурсію-знайомство «Подорож у Піднебесну» у святково прикрашений читальний зал. Бібліотекар повідомила про оголошення 2019 року роком Китаю в Україні, надала інформацію «Цікаві факти про Китай», познайомила з ілюстрованою виставкою «Подорож до Китаю». Юних користувачів чекала віртуальна зустріч з історичними і культурними пам’ятками країни, з її чудовим та дивовижним тваринним і рослинним світом. Діти з захопленням зустрічали Китайський Новий рік та побували на традиційному святі ліхтариків. Користувачі підготували повідомлення про китайський напій здоров’я – чай та сценку про правила його приготування. З задоволенням діти смакували запашним чаєм з солодощами та обмінювались враженнями про цікаву і незвичайну країну Китай.

В дитячій бібліотеці: що таке Китайський Новий рік, як святкують його в Піднебесній, що значить Свято весни для китайців-відповіді на ці та інші питання читачі дитячої бібліотеки змогли одержати під час заходу «Загадковий Китай». Провели його в бібліотеці до року Китаю в Україні. Розпочався захід під новорічну китайськупісню, діти з цікавістю проглянули мультфільм «Новогодняя легенда», і завдяки відео змогли віртуально подорожувати по Новорічному Китаю. А в кінці заходу бібліотекар пригостила читачів солодкими яблуками, які китайці дарують один одному на Новий рік.

В міському краєзнавчому музеї: на тижні в музеї почала працювати виставка декоративного мистецтва “Бісерне сяйво”, на якій представлені роботи наших подільських майстринь. Це квіти, дерева виконані в техніці бісероплетіння. Бісерні вироби виконані Гоноровською Н., Антонюк Л., Готкою Н., а також членами гуртку бісероплетіння. Дуже захоплюються маленькі відвідувачі цією виставкою, адже багато хто з них також займається цим видом мистецтва.

Проводилася робота щодо впорядкування документації з обліку культурної спадщини міста.

Постійно поповнюється матеріал щодо історії старої Бірзули, тому він буде використаний для написання майбутньої книги.

 

     Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури міста.

 

               Начальник управління культури                                                         А.М. Вишневська