Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

ІНФОРМАЦІЯ

про роботу Подільського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей

за травень 2019 року

 

·      За звітний період до центру надійшло57повідомлень, в тому числі інформаційних листів щодо обстеження сімей різних категорій населення з метою підтвердження складних життєвих обставин, перевірки цільового використання державної допомоги сім’ям з дітьми і створення належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей в цих сім’ях.

·      За звітний період було обстежено побутові умови проживання 16сімей, які отримують державну допомогу на дітей з метою перевірки цільового використання коштів та було складено відповідні акти.

·      02 травня 2019 року відбулося чергове засідання координаційної ради з питань соціального захисту малозабезпечених верств населення. Розглянуто 57 заяв мешканців міста, які потребують грошової допомоги: інвалідів, людей похилого віку, у зв’язку з хворобою та хворобою членів сім’ї, важким матеріальним становищем; учасників бойових дій в зоні проведення АТО на лікування; вимушених переселенців у зв’язку з важким матеріальним становищем.

     На підставі актів обстеження житлово-побутових умов проживання, складених фахівцями центру членами координаційної ради прийнято рішення щодо надання грошової допомоги 55 заявникам.

     Прийнято рішення про надання одноразової цільової адресної допомоги онкохворим та хворим, які потребують довготривалого лікування 48 особам..

Надано матеріальну допомогу пораненим учасникам АТО-ООС на лікування та подальшу реабілітацію – 2 особи.

Надано одноразову цільову адресну матеріальну допомогу на соціально-побутові потреби 3 внутрішньо-переміщеним особам.

Надано матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань – 2 особи.

Отримали відмови – 2 особи.

·      07 травня 2019 року на черговому засіданні спостережної комісії начальник відділу соціальної роботи центру доповідала стосовно питання про здійснення центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді соціальної роботи з дітьми та молодими особами, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк та проведену роботу з обстеження матеріально-побутових умов проживання осіб, звільнених від відбування покарання протягом першого кварталу 2019 року.

 

·      16 травня в приміщенні Подільського міського центру соціальних служб було проведено робочу зустріч за участю представників Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я Подільської міської ради, Подільського ВП, служби у справах дітей, фахівців, дотичних до реагування на випадки насильства.

Обговорювалось питання щодо екстреного реагування на випадки насильства, щодо якісної подальшої співпраці суб’єктів, що реалізують заходи у сфері запобігання та протидії насильству, надання максимально ефективної допомоги особам, які постраждали від насильства, в тому числі надання психологічної допомоги, фахових консультаційних послуг та інше.

 

·      17 травня 2019 року відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Подільської міської ради, на якому розглядались пропозиції міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

     На підставі висновків оцінок потреб сім`ї взято на міський облік 13 сімей, в яких виховується 29 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.

Знято з обліку 6 сімей, в яких виховуються 10 дітей.

Під соціальний супровід взято 3 сім’ї, в яких виховується 9 дітей, яка опинилась у складних життєвих обставинах.

  1.      На підставі висновків оцінок потреб дитини та її сім’ї знято з соціального супроводу 1 сім’ю у зв’язку із зняттям опіки та повноліттям дитини-сироти та 1 сім’ю у зв’язку із закінченням першого року перебування дитини під опікою та досягненням позитивного результату адаптації дитини в нових умовах. По всім питанням прийняті відповідні рішення вищезазначеної комісії.

·      Здійснюється соціальний супровід 7сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах та 17 сімей, в яких виховуються діти під опікою, піклуванням.

·      17 травня відбулося засідання міської координаційної ради з питань дітей, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми. До роботи ради долучилась директор Подільського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я, яка ознайомила присутніх з діяльністю центру, доповіла про здійснену фахівцями соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, які опинилися у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, в тому числі з сім’ями та особами, які постраждали від насильства в сім’ї.

 

·      27 травня 2019 року відбулося чергове засідання координаційної ради з питань соціального захисту малозабезпечених верств населення. Розглянуто 37 заяв мешканців міста, які потребують грошової допомоги: інвалідів, людей похилого віку, у зв’язку з хворобою та хворобою членів сім’ї, важким матеріальним становищем; вимушених переселенців. Розглянуто клопотання голови ради ветеранів Бацури С.Ю. про надання матеріальної допомоги 7 учасникам війни, ветеранам праці у зв’язку з нагоди відзначення ювілейних дат.

На підставі актів обстеження житлово-побутових умов проживання, складених фахівцями центру членами координаційної ради прийнято рішення щодо надання грошової допомоги 44 заявникам, які потребують грошової допомоги.

Прийнято рішення про надання одноразової цільової адресної допомоги онкохворим та хворим, які потребують довготривалого лікування 33 особи.

Надано матеріальну грошову допомогу для вирішення соціально побутових питань 2 особам.

За клопотанням голови ради ветеранів Бацури С.Ю. з нагоди відзначення ювілейних дат надано грошову допомогу 7 особам.

Надано одноразову цільову адресну матеріальну допомогу на соціально-побутові потреби 2 внутрішньо-переміщеним особам.

·         29 травня практичним психологом центру була проведена профілактична та корекційна робота з учнями ЗОШ - I-III ст. №1 на тему: «Профілактика негативних явищ в шкільному середовищі» з метою налагодження взаємин між учнями.

Діти отримали поради щодо формування адекватної самооцінки, рекомендації щодо подолання та зниження тривожності, вміння спілкуватися з оточуючими, як досягти поставлених цілей, формування навичок відповідальної і безпечної поведінки

·      Продовжують функціонувати 4 дитячі будинки сімейного типу та 2 прийомні сім`ї, в яких проживає та виховується 34 дитини. В рамках соціального супроводження проводиться соціально-психологічна робота з дітьми–вихованцями дитячих будинків сімейного типу та прийомними дітьми з прийомних сімей.

 

Директор Подільського міського центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді                                                      І.К.Коломейчук

 

Виконавець:

Курочкіна Н.М.

2-25-52