Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

ІНФОРМАЦІЯ

про роботу Подільського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей

за липень 2019 року

·      За звітний період до центру надійшло 56 повідомлень, в тому числі інформаційних листів щодо обстеження сімей різних категорій населення з метою підтвердження складних життєвих обставин, перевірки цільового використання державної допомоги сім’ям з дітьми і створення належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей в цих сім’ях.

·         05.07.2019 року спеціалісти міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взяли участь у робочій зустрічі, яку проводили фахівці Подільського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області для фахівців із соціальної роботи центрів. В ході зустрічі було обговорено питання соціальної адаптації та надання соціальних послуг, сприяння у працевлаштуванні та соціального патронажу осіб, які готуються до звільнення.

 

·         08.07.2019 р. фахівцями міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з старшим інспектором Подільського міськрайонного відділу філії державної установи «Центр пробації» в Одеській області здійснено відвідування сімей за адресами, з метою надання допомоги особам, які готуються до звільнення з місць позбавлення волі, для підтвердження можливості їх подальшого проживання, побутового влаштування тощо.

 

·         09.07.2019 року мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статібуло проведено планове відвідування сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах з приводу вчинення домашнього насильства. Правоохоронці та соціальні працівники провели роз’яснювальні бесіди з членами сімей щодо профілактики домашнього та гендерного насильства, безвідповідального батьківства, належного ставлення батьків до виховання дітей.

·      11 липня 2019 року відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Подільської міської ради, на якому розглядались пропозиції міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

На підставі висновків оцінок потреб дитини та її сім’ї знято з соціального супроводу 4 сім’ї у зв’язку із зняттям опіки та повноліттям дитини-сироти. По всім питанням прийняті відповідні рішення вищезазначеної комісії.

·      17 липня 2019 року відбулося чергове засідання координаційної ради з питань соціального захисту малозабезпечених верств населення. Розглянуто 62 заяви мешканців міста, які потребують грошової допомоги: інвалідів, людей похилого віку, у зв’язку з хворобою та хворобою членів сім’ї, важким матеріальним становищем. Розглянуто клопотання голови Подільської територіальної організації УТОГ Голімбовського В.І. щодо надання одноразової цільової адресної допомоги з місцевого бюджету членам організації УТОГ на лікування та вирішення соціально-побутових питань. Розглянуто клопотання голови Подільського міського товариства інвалідів Гончарук Л.М. про надання матеріальної допомоги з місцевого бюджету інвалідам на лікування та вирішення соціально-побутових питань. Розглянуто клопотання голови ради ветеранів Бацури С.Ю. про надання матеріальної допомоги учасникам війни, ветеранам праці у зв’язку з нагоди відзначення ювілейних дат.

     На підставі актів обстеження житлово-побутових умов проживання, складених фахівцями центру, членами координаційної ради прийнято рішення щодо надання грошової допомоги 62 заявникам.

     Прийнято рішення про надання одноразової цільової адресної допомоги онкохворим та хворим, які потребують довготривалого лікування 62 особам.

За клопотанням голови товариства інвалідів надано грошову матеріальну допомогу з місцевого бюджету інвалідам на лікування та вирішення соціально-побутових питань 8 особам.

За клопотанням голови Подільської територіальної організації УТОГ надано грошову одноразову цільову адресну допомогу з місцевого бюджету членам організації на лікування та вирішення соціально-побутових питань 6 особам.

За клопотанням голови ради ветеранів з нагоди відзначення ювілейних дат надано грошову допомогу 3 особам.

·         Здійснюється соціальний супровід 6 сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах та 13 сімей, в яких виховуються діти під опікою, піклуванням.

 

·         За звітний період було обстежено побутові умови проживання 14 сімей, які отримують державну допомогу на дітей з метою перевірки цільового використання коштів та було складено відповідні акти.

 

·      Продовжують функціонувати 4 дитячі будинки сімейного типу та 2 прийомні сім`ї, в яких проживає та виховується 34 дитини. В рамках соціального супроводження проводиться соціально-психологічна робота з дітьми–вихованцями дитячих будинків сімейного типу та прийомними дітьми з прийомних сімей.

 

Директор Подільського міського центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді                                                      І.К.Коломейчук

 

Виконавець:

Курочкіна Н.М.

2-25-52