Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури

Подільської міської ради

з 23.09.19р. по 30.09.19р.

 

В міському Будинку культури:Продовжували свою роботу колективи МБК: “народний” фольклорний ансамбль “Натхнення” з метою вдосконалення виконання вивчених творів та поповнення репертуару, “зразкова” вокальна студія “Непоседи” та “зразкова” хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток їх творчих здібностей, вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою поповнення репертуару та участі у заходах. Впродовж тижня за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтва: вокал, хореографія та декоративно-прикладне мистецтво.

30 вересня біля пам’ятника Невідомому солдату відбувся урочистий мітинг та покладання квітів з нагоди відзначення Дня партизанської слави. На захід були запрошені представники підприємств, установ та організацій міста.  

В центральній бібліотеці: напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у центральній міській бібліотеки відбулися цікаві заходи. Увагу користувачів до книжкового світу, що називається, «з порога», привертала яскрава фотозона « Ти де? А Я в бібліотеці!», яка допомогла  не тільки створити святковий настрій, а й залучити нових користувачів. Реакція на фотозону говорить сама за себе: було багато бажаючих сфотографуватися на фоні книжкової інсталяції. На протязі «Тижня відкритих  відкритих дверей» відбулись пінавальні екскурсії для всіх бажаючих.

24 вересня до бібліотеки завітали учні 4 класу ЗОШ №9, які ознайомились з книжковим фондом бібліотеки, провівши захоплюючу мандрівку книжковими та тематичними виставками, що представлені на стелажах бібліотеки.

25 вересня для учнів 3 класу ЗОШ№8 пройшла бібліоекскурсія «У тиші храму, де живуть слова». Бібліотекар познайомила дітей з правилами користування книгою та бібліотекою, а також проінформувала про нові надходження літератури для дітей. Цікавим доповненням екскурсії стала захоплююча вікторина «Відгадай казкового героя» та аукціон загадок. Діти, які побували на екскурсії, мали змогу записатися до бібліотеки і стати нашими читачами.

26 вевреснядо бібліотеки завітали учні 1 класу ЗОШ№8. Новим читачам була проведена екскурсія бібліотекою «Світ казковий , світ книжковий». Маленькі «чомусики» і «запитайлики» дізналися про походження слова «Бібліотека»; про цікаві книжки та журнали, які є в книгозбірні; про Правила поводження з книгою, та як потрібно вести себе у бібліотеці, а чого не слід робити. Крім того, пройшлися вулицями нашого «казкового містечка» - бібліотеки. Заглянули до «чарівних палаців» - стелажів, на яких живуть наші друзі – книжки. Маленькі читайлики  почули поради про користь читання і ще раз переконалися, що потрібно вчитися читати, адже це не тільки корисно. А ще діткам було запропоновано переглянути лялькову виставу «Колосок». Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили усміхнені обличчя наших маленьких читачів та їх слова вдячності.

Незвичайний день видався 27 вересня у читачів бібліотеки. У всіх бажаючих саме сьогодні  з’явилася унікальна нагода приміряти на себе професію бібліотекаря і  взяти участь у дублер-шоу «Бібліотекар на годину». Всім, хто цього дня приміряв на себе професію бібліотекаря, наша професія припала до серця. А ми дуже раді цьому – адже впевнені, що ростимо гарну зміну!  На протязі тижня наші читачі писали привітання та побажання до Всеукраїнського дня бібліотек  на різнокольорових долоньках, які ми приклеїли на промені «Бібліо-сонця». І це символічно, адже дитячі долоньки наче сонячні промінчики тягнуться до знань, які черпають з книг.

В бібліотеці – філії:в  міській бібліотеці-філії, під час Тижня відкритих дверей «Бібліотека- моя територія» до Всеукраїнського дня бібліотек, час зустрічей, екскурсій, оглядів літератури,  «мультяшного кінозалу». Захоплюючі книги та хороший настрій-така  атмосфера панувала в бібліотеці  на протязі всіх днів відкритих дверей.  Література, яка по-справжньому зігріє користувачів  в осінній вечір, була представлена під час огляду  книжкової виставки «Осінні новинки під парасолькою». Користувачі різних вікових категорій поділились своїми роздумами  «Я читаю, тому що…».  Під час виступів пріоритетними виявились такі висловлювання: для підвищення знань з навчальної програми, щоденне читання є необхідністю, розширює кругозір, закріплює знання, за допомогою книги людина стає всебічно розвинутою і тому користується повагою в суспільстві, вплив позитивного ставлення до читання в родині тощо.  Трибуна користувача «Я читаю, тому що…» надала можливість бібліотекарям з’ясувати роль книги серед інших джерел інформації і на цій підставі різноманітними заходами популяризувати книгу і читання, підняття їх престижу.  Також дуже радо зустрічали в бібліотеці-філії її юних друзів. Незважаючи на дощову погоду, до неї  завітали діти молодшого віку, які весело і змістовно провели свій час: дізнались про Всеукраїнський день бібліотек, відгадували загадки, виявляли кмітливість у конкурсах, з захопленням у бібліотечному кінозалі «Мультяшний тиждень» переглядали мультфільми.Екскурсія «Для здійснення надій і сподівань запрошуємо у країну знань» пройшла з семикласниками ЗОШ№6. Знайомство з історією бібліотеки та її книжковим фондом, вікторини, цікава інформація про перші бібліотеки, обговорення улюблених книг, огляд нової літератури  принесли дітям нові знання та задоволення від спілкування в колі однолітків.Родзинкою акції «День щасливих боржників» стали смаколики, які користувачам дарували за повернуті книги.  Під час акції «Стань користувачем бібліотеки сьогодні» до дружної родини шанувальників друкованого слова приєднались 18 подільчан.

    Тиждень відкритих дверей «Бібліотека-твоя територія» порадував як користувачів, так і працівників бібліотеки-філії.  «Чекаємо вас з радістю!», - з такими словами звертались бібліотекарі до відвідувачів в ці незабутні дні.                              

В дитячій бібліотеці: книжкові відкриття, нові друзі в бібліотеці, екскурсії, акції, бібліотечний десант до дитячого садка- так пройшов тиждень напередодні свята  Всеукраїнського Дня бібліотек.

   Панорама заходів для дітей розпочалась екскурсією для дітей «Скільки книг у цій книгарні. Книги різні, дуже гарні». Бібліотекар детально познайомила малят з приміщеннями бібліотеки, а також з правилами користування нею та її мешканцями-дитячими книжечками та журналами.Приємним сюрпризом для маленьких користувачів став приліт Карлсона, який загадав дітям загадки та вікторини про улюблених казкових героїв.Екскурсія наповнила дитячі серця теплими позитивними враженнями. Такожпрацівникибібліотеки провели піар-акцію «Виходь у двірпочитати».Метою заходу стало знайомствозновимибібліотечними надходженнями та рекомендаціямищодовивченняшкільнихпрограмовихтворів. 

 А яке ж свято без торта! Бібліотекарі дитячої бібліотеки для читачів приготували книжковий торт «Смачного читання!», який складався з цікавих книжок. Яскрава композиція задала святковий настрій усім, хто завітав до бібліотеки. Тож смачного всім читання!

Напередодні свята бібліотекарі разом змісцевимтелебаченняморганізувалиакціюпобажань «До бібліотекивсімсерцем». Жителі міста мали можливість висловили привітання, добрі слова, в адрес бібліотек і бібліотечних працівників. Усі побажання, які прозвучали в адрес бібліотекарі будуть зігрівати і надихати їх на нові звершення.

В міському краєзнавчому музеї: 25 вересня до музею завітали учні 4-б класу ЗОШ №9 (кл. керівник Удочкіна Т.А.) Школярі перший раз побували в музеї. Вони уважно слухали розповідь про історію нашого краю, розглянули експонати, цікаво і змістовно провели час.

27 вересня у Всесвітній день туризму міський краєзнавчий музей організував загальноміське молодіжне спортивно-інтелектуальне змагання «БірзулаСітіКвест». Команди медичного училища ім.Жуковського, Подільського професійного ліцею та команда Олексія Гончаренко змагалися в кмітливості, швидкості реакції, здатності вирішувати нестандартні задачі. Захід «БірзулаСітіКвест» був націлений на отримання інформації про історію нашого міста. Під час проходження свого маршруту команди дізнавалися про різні історичні об’єкти старої Бірзули. Пішохідні маршрути по місту також сприяють здоровому способу життя. Тож молодь ще й з користю для здоров’я пізнавала про історичні пам’ятки нашого міста. Переможцями стала команда Олексія Гончаренка, яка найшвидше дісталася фінішу. Всі команди нагороджені грамотами та подарунками. Результат- багаж знань і позитивний настрій!

Продовжується робота щодо виходу в ефір чергового випуску телепроекту «Природа рідного краю»

     Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури міста.

 

 

               Начальник управління культури                                                         А.М. Вишневська