Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

                                                                                                        ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури та туризму

Подільської міської ради Подільського району Одеської області

з 24.05.21р. по 28.05.21р.

 

В управлінні культури та туризму: протягом тижня проводилася підготовка проекту розпорядження Подільського міського голови«Про відзначення Дня захисту дітей». 25 травня на чолі з заступником Подільського міського голови був проведений оргкомітет, на якому обговорювалися організаційні питання проведення святкових заходів для дітей громади, які відбудуться 1 червня в парку ім. Т. Шевченка, підготовлена різноманітна святкова програма.

     Продовжується робота Клубу вихідного дня по мікрорайонам міста, який працює щосуботи та щонеділі з травня по вересень 2021 року в визначених зонах відпочинку: парк «Черемушки», парк «Молодіжний», парк «Культура», парк «Слава труду» та військове містечко з 16.00 до 20.00, а також щосуботи в парку «Слава труду» з 16.00 до 20.00, де розташований дитячий міський автопарк для дітей від 2 до 12 років, який працює на безкоштовній основі.

В міському Будинку культури:протягом тижня продовжували свою роботу колективи МБК: народний фольклорний ансамбль “Натхнення”, зразкова вокальна студія “Непоседи” та зразкова хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток творчих здібностей, вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою поповнення репертуару та участі у заходах.

Також за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтв: вокал, хореографія, театральне та декоративно-прикладне мистецтво.

З метою виявлення творчо обдарованих людей у жанрі декламації та мовлення, залучення до участі у культурних заходах та розвитку їх талантів продовжує роботу “Студія сатири та гумору”. Студія працює на безкоштовній основі та для мешканців різних вікових категорій.

Продовжує свою роботу “Креативна DIYstudio”. З метою розвитку творчих здібностей талановитих мешканців нашого міста з різних напрямків декоративно-прикладного мистецтва проводяться онлайн майстер-класи, ознайомитися з якими можна на сторінках “Культура Та Мистецтво Подільська” у Facebook та Instagram.

Продовжено роботу он-лайн проєкту міського будинку культури “Не нудьгуй”. На сторінках “Культура Та Мистецтво Подільська” у Facebook та Instagram щонеділі пропонується цікавий розважальний та пізнавальний матеріал. Разом з творчими та креативними подільчанами ми пропонуємо безліч порад з краси, здоров'я, останні модні тренди, сучасні зачіски та макіяж, смачні рецепти, поради для дому, заочна експозиція декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класи, вікторини, конкурси, та багато іншого на будь-який смак та для будь-якого віку.

Продовжено роботу щодо організації кулінарного пізнавально-розважального телепроекту “На смак”, завдяки якому глядацька аудиторія має змогу дізнатися багато корисної інформації та порад про особливості приготування домашньої їжі. Отож цього тижня було відзнято черговий випуск проєкту. Відома кулінар-аматор Людмила Татар разом з ведучою Юлією Філімоновою під час приготування розкривають подробиці та секрети кулінарного мистецтва.

З 12 травня було розпочато онлайн фото конкурси “Подорожуємо Європою разом” до Дня Європи в Україні та “Подільськ у вишиванці” до Дня вишиванки. На сторінках “Культура Та Мистецтво Подільська” мешканці міста мали змогу поділитися власними фото. На цьому тижні за кількістю вподобайок було визначено переможців, які звісно отримали призи.

20 травня на Головній площі міста відбулися заходи з нагоди Дня вишиванки. Урочистою ходою проспектом нашого міста пройшли школярі, студенти та творчі колективи міста. Піснями та віршами привітали зі святом всіх присутніх учасники творчих колективів МБК.

22 та 23 травня продовжив свою роботу клуб вихідного дня. В межах роботи клубу працює дитячий міський автопарк для дітей від 2 до 12 років. Він працює на безкоштовній основі. Відтепер кожних вихідних у парку “Слава труду” з 17:00 до 19:00 дітлахи мають змогу покататися на велосипадах, самокатах, картингах, велобігах. Також, для маленьких мешканців міста була підготовлена програма, що відбувалася цими вихідними у парку мікрорайону Черемушки та мікрорайону Військове містечко. Пісенна програма у виконанні ансамблю МБК “Натхнення”, конкурси, вікторини, естафети, ігри, майстер класи, повітряні кульки, фото зони, а ще гарна музика, чудовий настрій та сувенір для кожного маленького учасника. Підтримати атмосферу відпочинку долучилися майстри- хендмейдери.  

В Будинку культури с. Олександрівка:    Протягом тижня Олександрівським будинком культури проводились роботи з колективами: вокально-хоровим «Тетяна і компанія», вокальним «Зіроньки», дитячого квартету «Краплиночка», танцювального «Alleks dolls», дитячого театрально - драматичного «Маска», дорослого театрального-драматичного «Кроки за сценою». Основний зміст  роботи полягає в тому, щоб реалізувати акторські здібності у дітей і дорослих, формувати комунікативні навички, поповнювати словарний запас, розвивати діалогичне і монологічне мовлення під час інсценізації творів. Дати дитям і дорослим основні поняття акторської майстерності: інтонація, тон і темп, міміка, жести, дикція. Робота вокального гуртка спрямована на формування музично-хорових навичок та основ сценічної поведінки дітей і дорослих. Розвиток музичних здібностей, навчання вокальних  навичків дітей і дорослих. Заняття хореографією розвивають мислення і фантазію, виховують пластичну культуру, зміцнюють організм дитини, формують правильну постанову, координацію рухів.

    Згідно графіку роботи гуртків проводились заняття з гуртками: «Веселка творчості», художнього слова «Гармонія», спортивний «Волейбол». Робота гуртків спрямована на розкриття дитячих талантів у будь яким  направленні. Художньому читанні -розвиток в дітях художньно-естетичних смаків, сприяння вихованню в них поваги до рідної мови і культури. Спортивна програма «Волейбол» реалізується в гуртку фізкультуно-спортивного направлення, спрямована на оздоровлення та відпочинок дорослих людей та молоді.

     Протягом тижня проводилось прибирання приміщення. Проводився благоустрій прилеглої території: обкос трави, прополка клумб, насаження расади квітів.

   З роботою Олександрівського будинку культури можна ознайомитись на сторінках  Facebook «Культура та Мистецтво Олександрівки», «Наше село Александровка», Instagram «Kultura Oleksandrivku».

В Будинку культури с. Липецьке:28-го травня було проведено патріотичне виховання молоді села та покладання квітів до стели пам’яті Ісадченка В.О. «Герої не вмирають».
   1-го червня у всьому світі відзначають Міжнародний День захисту дітей. Міжнародний День захисту дітей-прекрасне свято радості, одвічної надії та дитинства.А дитинство-це чудова пора сподівань та здійснення мрії.  В країні Дитинства мешкають маленькі мрійники-сонячні та наймиліші в світі діти-наше майбутнє! Тому 30 травня о 13.00 на майданчику перед Липецьким БК було проведено свято до Дня захисту дітей «Хай щастю дитини не буде кінця».Було цікаво, весело та захоплюючи!

В централізованій бібліотеці:Здоров’я - це дар! Бути здоровим протягом усього життя залежить від того, яких заходів ми вживаємо для його збереження. Кожній людині приємно відчувати себе здоровою і кожен із нас може і повинен підтримувати своє здоров’я. Це досягається дотриманням певного режиму праці і відпочинку, раціонального харчування, відмови від шкідливих звичок, але перш за все регулярною фізичною активністю.  Традиційно щороку 31 травня весь світ і Україна в тому числі відзначає День боротьби з тютюнопалінням. Дана книжкова виставка допоможе вам зрозуміти шкідливість цієї звички та добитися,щоб у ХХI столітті проблема паління тютюну зникла.

Для користувачів бібліотеки та підписників бібліотечної сторінки на фейсбуці центральна міська бібліотека підготувала краєзнавчий онлайн-мікс "Чудовий край - чудової краси", в якому можна побачити рідні вулиці, проспекти, парки.

В бібліотеці – філії:Веселою музикою   Клуб вихідного дня скликав юних подільчан до парку Слава труду  на веселі розваги, конкурси, асфальтовий живопис, катання на велотранспорті. Міська бібліотека-філія запропонувала глядачам  лялькову виставу ,,Легенда про вишиванку’’. Затамувавши подих, спостерігали діти за пригодами мужніх козаків, які  визволяли українських дівчат з полону злого Змія. За це вдячні красуні подарували світові вишиванку – символ і оберіг українського народу.  А потім дорослі і діти знову поринули в  веселий і пізнавальний світ Клубу вихідного дня, який приніс всім гарний настрій і позитивні емоції.

В пізнавальній і творчій атмосфері пройшло засідання юнацького клубу «Діалог» на тему  «Гарна книга-гарний настрій». Члени  клубу розповідали про улюблену книгу, як вона допомогла відкрити світ і осмислити власне призначення в ньому.  Молодь виступила з повідомленнями «Цікавинки про книги», ,,Вислови видатних людей про книгу’’. Літературна вікторина ,,Ерудовані та начитані ’’ та ,,Портретна галерея’’ виявила переможців: студенток групи 15-ПКД професійного ліцею Голубкову Софію, Жогло Діану і Тітомер Андріану. Книголюби були нагороджені оплесками і призами. З метою визначення рівня популярності читання у юнацтва, бібліотекар запропонувала анкету «Книга і читання в моєму житті». Зацікавила членів клубу інформація про нові надходження до бібліотеки.

«Якщо ви  вдало оберете професію і докладете до неї душу, то щастя саме знайде вас». Ч. Дарвін. Вибір професії – це надзвичайно відповідальний  етап  в житті людини, тому для випускників шкіл презентується тематична полиця ,,Алгоритми твого вибору’’,  на якій представлені матеріали, які допоможуть учнівській молоді  більше дізнатись про світ професійної діяльності в цілому. Усвідомлено підійти до вибору професії допоможе пам’ятка бібліотеки-філії користувачам  ,,А що за порогом школи?’’, а інформаційний листок  знайомить абітурієнтів  з новаціями вступу до закладів фахової передвищої освіти та  з новими правилами вступу до ВНЗ у 2021 році. Запрошуємо бажаючих до перегляду.

В дитячій бібліотеці: щороку 31 травня відзначається Всесвітній День боротьби з тютюнопалінням.Тому у переддень Всесвітнього дня без тютюну, бібліотекар дитячої бібліотеки для учнів 6-А класу підготувала та провела інформаційну годину під назвою «Коли розвіявся дим...». Питання, які обговорювались під час зустрічі з підлітками, були непростими: як запобігти шкідливим звичкам, що негативно впливає на здоров’я підлітків. Діти визначали складові здорового способу життя та перелічили корисні та шкідливі звички. А завершилась зустріч словами бібліотекаря  «Здоровим бути здорово!».

 Суботнім вечером дитяча бібліотека приєдналась до розважальної програми Клубу вихідного дня. Бібліотекарі порадовали присутніх ляльковою виставою «Кіт і півень». Діти з задоволенням спостерігали за пригодами персонажів казки.

В бібліотеці с. Липецьке: Сім років назад, 29.05.2014 року, загинув добрий, щирий, гарний юнак, мешканець села Липецьке, Ісадченко Володимир.
   Багато життів забрало те пекло, що існує на сході нашої країни… серед інших було і його життя.До цієї дати у бібліотеці оформлена виставка-пам’ять “Герої не вмирають“, присутні  вшанували пам’ять героя-односельця Ісадченко В.О. Пам’ять про Ісадченка Володимира Олександровича-справжнього патріота та героя України-назавжди залишиться у наших серцях. Вічна пам'ятьгерою! 

В міському краєзнавчому музеї: на тижні в музей продовжив онлайн-проєкт і підготував черговий випуск дитячого відеожурналу "Рідна природа" (випуск №7). В ньому наша ведуча Софійка продовжила читати екологічну абетку, підписники побачили  неймовіно гарні краєвиди природи нашої місцевості, а також дізнались про історію туристсько-екологічних таборів нашого міста в 2001-2010 роках.

     На тижні в музеї презентували книгу Олени Кобилюк "Бірзула. Маловідомі сторінки історії" для бібліотекарів та педагогічних працівників навчальних закладів міста Подільська. Сподіваємося це видання стане в пригоді всім, хто цікавиться краєзнавством та буде додатковим джерелом вивчення історії рідного краю. Всі бібліотеки міста отримають примірники цієї книги і зовсім скоро у подільчан з’явиться можливість прочитати її.

В четверту річницю відзначення Всеукраїнського дня краєзнавства три примірника книги отримали колеги з громадської організації "Краєвєд" (м.Одеса) в особі голови Євгена Забіянова, а також директорка Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Грушевського Амельченко Юліани Сергіївни. Сподіваємося, що ця книга стане прекрасним доповненням до існуючої краєзнавчої літератури в цій бібліотеці.

     Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури Подільської територіальної громади.

 

 

 

 

          Начальник управління культури та туризму                                   А.М. Вишневська