Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

                                                                                                          ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури

Подільськоїміської ради

 з 18.09.17р. по 22.09.2017р.

В управлінні культури:

- проводиться  організаційна  робота  щодо оновлення  роботи  міських  музеїв.

- проводиться  робота щодо  організації заходів,  які  планується провести у  жовтні.

-  відбулося покладання  квітів до  пам”ятника   Невідомого  солдату  з  нагоди  Дня  партизанської  слави.

В міському Будинку культури:

      Для бажаючих урізноманітнити своє дозвілля та навчитися чогось нового і цікавого продовжують працювати дитячі студії за видами мистецтв: хореографія, вокал та декоративно-ужиткове мистецтво. Заняття проводяться за графіком роботи та на безкоштовній основі.

          Протягом тижня проводилися репетиції вокального ансамблю -  народного  колективу МБК «Натхнення» А також, продовжуються індивідуальні заняття з самодіяльними виконавцями.

        На базі міського Будинку культури проводяться щонедільні засідання клубу за інтересами «Українська скарбничка». В межах засідань народні майстри проводять майстер-класи з різних видів декоративно-ужиткового мистецтва, а саме: 19 вересня відбувся майстер-клас з бісероплетіння, 20вересня – з вишивки традиційним хрестиком, 21 вересня – з в’язання спицями та гачком.      

       Також, протягом тижня проводилася підготовка до Дня людей похилого віку.

       Продовжується   підготовка  до  Дня  працвника  освіти.

       Продовжується підготовка  до  150- іччя з дня  заснувння  Локомотивного депо.

       Продовжується  підготовка  до  50 — річчя  з дня заснування подільського  медичного  училища

      

  міська центральна  бібліотека: 

    Щорічно  22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави, запроваджений Указом Президента України  від 30 жовтня 2001 року. День партизанської слави відзначається як данина всенародної пошани тим, хто в суворий військовий час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не жаліючи крові і самого життя. В центральній міській бібліотеці на протязі тижня діє тематична полиця «Пройшла війна стежками долі». На ній представлена література про партизанів, які в суворі воєнні роки стали на захист рідної землі. Мовою документів, дослідженнями істориків, очевидців представлені маловідомі, історичні матеріали, які дозволяють об’єктивно оцінити масштабність боротьби партизанів і підпільників України у період Другої Світової війни 1941-1945 років.

 бібліотека-філіїя за 18.09.-22.09.17

Напередодні професійного свята, Всеукраїнського дня бібліотек  , в  мікрорайоні вулиці Залізничників, проведено Лібмоб «Як пройти до бібліотеки?». Метою заходу була популяризація

 бібліотечних послуг серед населення міста. Під час акції бібліотекарі проводили  бліц-опитування у перехожих: чи знають вони, як пройти до бібліотеки, про  роботу бібліотеки, які масові заходи в ній проводяться, які книги цікавлять сучасну людину. Переважна більшість опитуваних знали про бібліотеку-філію і вже є її читачами, а ті, хто не знав, отримали інформаційно-рекламні листівки та запрошення відвідати бібліотеку-скарбницю духовних надбань людства.

Міська  дитяча бібліотека

 За всіх часів люди славили книгу. Як її тільки не називали: і джерелом мудрості, і цілителькою душі, сонячним сяйвом і рікою, що живить Всесвіт.  Ми не можемо уявити своє життя без книги. Книги - наші постійні супутники. 

 «Читайте!Читайте! Читайте! Нехай не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б однієї сторінки книги!» під таким гаслом дитячою бібліотекою була організована реклама книги «Диво, імя якому -Книга». Книжкова реклама була організована в парку відпочинку, книги були розміщені на лавках, а макети книг весіли на гілках дерева. Кожен хто відпочивав в парку міг не тільки переглянути книги на любий смак, а й стати читачем бібліотеки.  А також вибрати собі книгу для читання на свіжому повітрі за смаком та вподобанням.

Міський  краєзнавчий  музей

До дня партизанської слави в міському краєзнвчому музеї для учнів молодших та середніх класів ЗОШ №8 були проведені тематичні екскурсії біля експозиції «Партизанська слава Подільська». Діти дізналися про діяльність підпільних груп «Чайка» та «Крила Рад», які діяли в період окупації в нашому місті.

Триває підготовка матеріалів до проведення заходу «Наші школи — ювіляри», який присвячений відзначенню ювілеїв найстаріших навчальних закладів нашого міста — середнім школам №6 і №1.

На тижні мешканка міста Березовська Н.В. подарувала музею поетичні збірки свого діда Віктора Лукича, його вишиванку та інші речі. Тепер наш експозиційний розділ «Майстри слова та пера» поповниться новими експонатами.

 Прохоить  виставка  рушників   “ Моя  барвиста  Україна”

Міський  музей  бойової  слави

Проводиться  оновлення експозиції  музею

  Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури міста.

 

               Начальник управління культури                                                        А.М. Вишневська