Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

УВАГА! Новий сайт Подільської міської територіальної громади розташований за посиланням: https://podilska-gromada.gov.ua/

ЗВІТ

проведення заходів по управлінню культури

Подільської міської ради

з 18.06.18р. по 25.06.18р.

В управлінні культури: розпочато роботу зі створення народної майстерні   при міському краєзнавчому музеї, проводиться робота щодо створення центру ромської культури. Розробляється інформаційний матеріал з метою туристичної привабливості регіону.

В міському Будинку культури: Продовжували свою роботу колективи МБК: “народний” фольклорний ансамбль “Натхнення” з метою вдосконалення виконання вивчених творів та поповнення репертуару, “зразкова” вокальна студія “Непоседи” та “зразкова” хореографічна студія. Робота колективів спрямована на розвиток їх творчих здібностей, вдосконалення виконання та вивчення нових творів з метою поповнення репертуару та участі у заходах.

   Впродовж тижня за графіком роботи проводилися заняття у дитячих студіях за видами мистецтва: вокал, хореографія та декоративно-прикладне мистецтво. Продовжує свою роботу студія малювання для дітей від 7 років. Заняття відбуваються щочетверга для всіх, кому цікаво та на безкоштовній основі.

19 та 20 червня відбулися чергові засідання клубу за інтересами “Українська скарбничка”. Спільність інтересів та доброзичлива атмосфера сприяють проведенню корисних та цікавих зустрічей, адже майстри діляться власним досвідом та знаннями з різних напрямків декоративно-прикладного мистецтва.  

   З метою виявлення та розвитку творчих здібностей талановитих мешканців нашого міста з різних напрямків декоративно-ужиткового мистецтва було започатковано hand-madeстудію “ART”elь”. Щовівторка та щочетверга з 16.00 до 17.00 майстри народного мистецтва нашого міста проводять безкоштовні та цікаві майстер-класи для людей будь-якого віку. Аби стати учасником потрібно мати лише бажання.

19 червня відбулася зйомка чергового майстер-класу до телепроекту “Місто майстрів”. Народна майстриня Тетяна Жарук, ділячись власним досвідом з лялькарства, показала як легко створити ляльку своїми руками, що стане прикрасою та додасть затишку вашій оселі.

   22 червня о 10:00 біля пам'ятника Невідомому солдату відбувся мітинг до Дня пам'яті та скорботи, під час якого усі присутні вшанували пам'ять загиблих покладанням квітів та хвилиною мовчання.

24 червня об 11:30 для мешканців “Будинку милосердя” було проведено виїзну концертну програму за участю “народного” фольклорного ансамблю МБК “Натхнення”.  

Також, протягом тижня продовжувалася підготовка заходів до Дня молоді та до Дня Конституції України.

В центральній бібліотеці: До Дня молоді, який щорічно в Україні відзначається в останню неділю червня, відкрився фотовернісаж «Бібліотечний молодіжний квартал». Світлини знайомлять з талановитими і творчими молодими користувачами бібліотеки на засіданнях літературно-інтелектуального клубу «Діалог», Тижні юнацького читання, висвітлюють бібліотечні заходи по формуванню у юнацтва моральності, стійкості духу, патріотизму, дотримання здорового способу життя тощо. Наша молодь-це не лише майбутнє, а й сьогодення. Вона визначає обличчя нашого міста, помітно впливає на розвиток його культури ,тож бібліотека продовжуватиме заохочувати користувачів до знайомства з багатствами світової та української культури, надалі буде здійснювати допомогу в реалізації творчої енергії і потенціалу учнівської і студентської молоді.

       Бібліотекар провела з юними користувачами бібліотечний урок «Відкриваємо багатства книжкового царства» з метою розширити знання дітей про дитячу періодичну пресу, активізувати інтерес до неї, виховувати любов до рідного слова. Сформувавши уявлення дітей про газету і журнали як види періодичної преси, бібліотекар надала довідку «Шлях періодики до читача» та провела онлайн-знайомство з сайтом Національної бібліотеки для дітей. Гончарук Діана і Белінська Ліза, в ролі журналістів, розповіли про перші газети і журнали, загадували загадки з дитячих журналів. З захопленням дівчатка «одягали» паперову ляльку з журналу «Маша», а хлопчики заповнювали кросворди з «Барвінка». Пізнавальні «розмальовки», цікаві факти з журналів сприяли розвитку дитячого кругозору, бажанню до систематичного перегляду дитячої періодики. Довідкове бюро надало пам'ятки: «Як читати газети», «Як читати журнали», а виставка журналів - інформацію про сучасні дитячі періодичні видання. За ативну участь у заході всі учасники , які стали справжніми друзями періодичних видань, одержали солодкі подарунки.

 

Дитяча Бібліотека: Поезія – це життя, а для романтичних і обдарованих людей – це стимул для написання поетичних творів. Одещина в останні десятиліття виховала та презентувала цілу когорту славних своєю творчістю літераторів, які в барвистих словотворах популяризують красу рідного краю та його мешканців,  вартих уваги за щиру працю та натуру! «Поезію і прозу свого краю з любов'ю і натхненням я читаю» під таким гаслом дитяча бібліотека презентує книжкову виставку «Поетами оспівана земля». Відвідавши бібліотеку, читачі зможуть познайомитись з поезією наших краян. Це надзвичайні люди: талановиті з багатобарвним сприйняттям світу, з очима, відкритими для всього прекрасного. Кожен їхній вірш — це сповідь поета, якийсь незабутній епізод з його життя, неповторний барвистий опис життєво-важливих цінностей, переживань, почуттів, емоцій. 

Тож запрошуємо усіх, хто цікавиться літературною працею нашого краю та шанує красне письменство, завітати до бібліотеки на перегляд цікавої виставки

  

В міському краєзнавчому музеї: 16 травня, до Дня вишиванки, була організована пересувна виставка «Україна вишивана». Виставку було проведено в межах патріотично-виховного заходу «Там бере початок Україна, де росте біля хати калина», який проводився вчителькою молодших класів ЗОШ №4 Доскач Г.А. На заході була презентована виставка як старовинних, так і сучасних вишитих виробів: сорочок, рушників, серветок. Працівник музею Кобилюк О.В. розповіла присутнім про особливості народної вишивки притаманної тому чи іншому регіону України, орнаменти та символіку, які використовувалися народними майстринями в своїх роботах.

   18 травня в Міжнародний День музеїв була проведена патріотична акція “Вишиванку одягай - до музею завітай!”. В цей день відвідувачі приходили до музею в вишиванках та робили фото на фоні музейних експозицій. Також в цей день до музею завітали учні 2-го класу ЗОШ №9 (кл. керівник Подгорна С.Н.). Дітки перший раз побували в нашому музеї, були дуже допитливі з цікавістю розглядували експозицію, не забули привітати і працівників музею з професійним святом.

В Музеї бойової слави: протягом тижнів були проведені екскурсії для учнівської та студентської молоді, мешканців та гостей міста.

   Вся вищевказана інформація узагальнена та надана згідно тижневих звітів закладів культури міста.